18. kolo
18.12.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - Dijon FCO 2:1

OGC Nice si poradilo zásluhou dvou branek Maria Balotelliho s Dijonem a to znamená, že po osmnácti kolech má čtyřbodový náskok před Monakem a sedmibodový před PSG. Jinými slovy se stává půlmistrem.

Věčný průšvihář se předtím trefil naposledy v 11. kole. Tedy co se Ligue 1 týče, jelikož ve středu z penalty snižoval na 2:3 v duelu s Girondins Bordeaux, který se uskutečnil v rámci Coupe de la Ligue. Proti Dijonu se postaral už o první příležitost svého klubu, jenž mířil vedle. Na druhé straně zahrozil Loïs Diony, avšak nakonec se to přeci jen obešlo bez větší pohromy.

Ta přišla pro celek Oliviera Dall’Oglio po půl hodně hry. Alassane Pléa pracoval dlouhý Danteho centr, načež se šikovně vyhnul Yunisovi Abdelhamidovi, kterému pak nezbylo nic jiného, než svého protihráče ve vlastním pokutovém území faulovat. K nařízené "pětce" si znovu stoupnul Balotelli, a přestože Baptiste Reynet skočil na správnou stranu, na míč nedosáhnul - 1:0.

Les Aiglons si ale vedení dlouho neužili, protože Arnaud Souquet (bývalý obránce Dijonu) fauloval v šestnáctce Vincenta Rülfiho. Penalta se tedy kopala i na druhé straně a Júlio Tavares volil jistotu - střelu do středu brány - 1:1. Do konce první půle se už na výsledku nic nezměnilo. Ve druhém poločase šli ale svěřenci Luciena Favreho znovu rychle do vedení.

Souquet se tentokrát prezentoval v kladné úloze, když našel před bránou italského spoluhráče, který z první překonal šestadvacetiletého Reyneta - 2:1. V závěru zápasu se odehrály ještě tři zaznamenáníhodné věci. Alassane Pléa nastřelil břevno. Cédric Varrault, jenž v dresu OGC Nice odehrál sedm sezon, byl vyloučen. A utkání nedohrál ani Frédéric Sammaritano, který se zranil. Orli tedy dohrávali proti devíti, leč další branky už nepřidali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty kokso, Nice doma bez prohry , Dijon venku bez výhry .

Reagovat
patrikhm

A co jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jako.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to jako tutáč. Myslíš že může být problém ?

Reagovat
smazaný uživatel

Muže , ale taky nemusí, dráždí mě především neskutečně vysoký kurz na jedničku- 1,6. Já bych dal max. 1,4.

Reagovat
Ed_Hazard

Dosť čudné, smrdí to remízou Ale tiež to mám na tikete za 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele