24. kolo
08.02.2017 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 1:0

Nice nemělo už před utkáním vůbec snadnou pozici. Po porážce v důležitém zápase proti Monaku potřebovalo uspět nad rozjetým St. Étienne, které o víkendu zvládlo derby proti Lyonu, aby tak zareagovalo na úterní výhry Monaka s PSG a udrželo se v boji o titul. O osudu tohoto duelu rozhodla jediná branka Wylana Cypriena ze 7. minuty.

Svěřenci Luciena Favreho nepůsobili nějakým skleslým a bezradným dojmem po nepovedeném minulém kole. V prvním poločase hráli opravdu velmi dobře a ve druhém svůj náskok bez větších problémů uhlídali. A díky nejtěsnějšímu možnému vítězství se v tabulce bodově dotáhli na druhý PSG, přitom na první příčku ztrácejí tři.

Mario Balotelli, obávaný to šutér a ostře sledovaný muž v Ligue 1, tentokráte seděl pouze na lavičce, nicméně domácí ofenzívě to opravdu vůbec neuškodilo. Pěkná kombinace zamotala hostujícímu mužstvu hlavu, Pléa pak posunul míč na Cypriena, který se s ničím nemazal a svou dělovku nasměroval přesně k tyčce.

Gólman Moulin, který mezi třemi tyčemi stále zastupuje zraněného Ruffiera, neotřesitelnou jedničku ASSE, musel být v pohotovosti i nadále. A hned dvakrát musel do přestávky vychytat Pléu. Nejsvětlejší moment St. Étienne v první půli přišel na řadu ve 33. minutě. Jenže srovnat z penalty mu nebylo dopřáno, protože sudí Delerue jí nakonec odvolal.

Les Verts se ve druhém dějství trochu zlepšili, co se týče hry směrem dopředu. Dvacet minut před koncem zakončoval honě nebezpečně z jedničky Roux, ovšem brankář Cardinale jeho střelu bravurně vychytal. Více toho ovšem mužstvo Christopheho Galtiera vlastně nevymyslelo. A může být ve finále rádo, že neinkasovalo ještě z dalších šancí soupeře.

Při chuti byl stále Cyprien, jeho pumelice z voleje jen těsně minula kýžený prostor, Eysseric poté uvolnil krásnou kolmicí do šestnáctky Pléu, jenže ten znovu selhal v koncovce a rovněž minul. Les Aiglons zkrátka ukázali, že svého protivníka mají poslední dobou hodně v oblibě, a porazili ho už počtvrté v řadě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vypjaté derby? Podívejte se na výsledky, děla si z nás piču- Lyon. Hlavní jsou chechtáky.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele