37. kolo
14.05.2017 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Angers SCO 0:2

Osmnáct domácích zápasů v této sezoně Nice zvládlo bez porážky. Ta se dostavila až v tom devatenáctém. Mrzet to svěřence Luciena Favreho příliš nemusí. Přeci jen o jejich konečném umístění už bylo rozhodnuto.

Stéphane Moulin šetřil některé své hráče, jelikož 27. května čeká Angers finále Coupe de France proti PSG. Nicméně jedenáctka, kterou poslal na úvodu na trávník, rozhodně nepůsobila dojmem nějakých otloukánků. Hned ve druhé minutě se prezentoval hodně nebezpečným pokusem Nicolas Pépé. Svůj čtvrtý gól v sezoně ale nezaznamenal.

Další příležitost si na konto připsal Karl Toko Ekambi, jenže ztroskotal na Yoanu Cardinalem. Poté musel před Gillesem Sunu zachraňovat Arnaud Souquet, jelikož jeho spoluhráč Paul Baysse (který za Nice v příští sezoně už hrát nebude) podběhnul centr Pépého. Pak se znovu činil Souquet, tentokráte proti Karlu Toko Ekambimu.

A následně se konečně osmělili Les Aiglons. Mario Balotelli nejprve sledoval, kterak jeho ránu blokuje Ismaël Traoré, a po Seriho rohu si vylámal zuby na výborném brankáři Michelovi. Do třetice byl vidět italský útočník, když málem tečoval do sítě pokus Anastasiose Donise. Další Seriho centr od rohového praporku zakončili jeho spoluhráči střelou, která se odrazila pryč od horní strany břevna.

Ve 35. minutě rozehrál rohový kop pro změnu hostující Flavien Tait. Balon se k němu vrátil zpátky, načež obešel Souqueta a servíroval balon do malého čtverce, kde si s ním v pohodě poradil Cheikh N’Doye a z voleje zakončil - 0:1. Po přestávce se jako první pořádně osmělil Mario Balotelli, ale díky dalšímu výtečnému zákroku Mathieu Michela svůj šestnáctý gól nepřidal.

V první minutě nastaveného času už většina na stadionu Allianz Riviera zvedala ruce nad hlavu. Jenomže šanci střídajícího Bassema Srarfiho vykopnul z lajny do bezpečí Issa Cissokho. O minutku později obrana Nice úplně zapomněla na Karla Toko Ekambiho jehož celkově sedmá trefa potvrdila dvanáctou výhru Angers SCO.

V Nice však přesto musejí mít radost z dobře vykonané práce, na kterou budou jistě chtít navázat už v létě, kdy je čeká tuhý boj o postup do Champions League. Jestli se podaří udržet kádr z větší části pohromadě, toť otázka. V posledním kole se Les Aiglons střetnou s Olympiquem Lyon, zatímco Angers narazí před zmíněným finále na Montpellier HSC.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele