31. kolo
02.04.2017 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Toulouse FC 0:1

Souboj dvou celků ze středu tabulky lépe zvládlo Toulouse, o osudu zápasu rozhodla jedna jediná trefa Andyho Delorta ze závěru prvního poločasu. Hostující forvard zaznamenal už svou čtvrtou trefu v novém dresu od zimního přestupu z Mexika a alespoň trošku oživil naděje klubu na Evropskou ligu. Montpellier mimochodem už potřetí v řadě prohrál.

O něco hůře na tom byl před utkáním Montpellier, který v posledních čtyřech ligových kolech získal jen jediný bod. Toulouse získalo z možných patnácti bodů jen čtyři, každopádně padlo jen na půdě silného Lyonu, a mohlo si tak proti svému soupeři věřit přece jenom o něco více. Byť na jeho půdě naposledy zvítězilo v roce 2004.

TFC si vytvořil svou první šanci už po dvou minutách hry, po rohovém kopu se k zakončení propracoval Delort, každopádně jeho hlavičku směřující na bližší tyčku skvěle vyrazil gólman Pionnier. Domácí, kteří se stále spíše perou o udržení se v nejvyšší soutěži, zahrozili ve 28. minutě díky Mbenzovi, toho ovšem vychytal brankář Lafont.

Následně ve svých možnostech selhali Mounié ve 41. minutě i Sessegnon ve 44. minutě, a soupeř naopak o chvilku později na druhé straně trestal. Standardku totiž hosté nedokázali ubránit dle svých představ, sto devadesát šest centimetrů vysoký obránce Jullien sklepl balón spoluhráči Delortovi, který snadno skóroval.

MHSC se po přestávce snažil o vyrovnání, jenže v koncovce se mu prostě nezadařilo. Mukiele v 69. minutě usměrnil svou střelu jen nad bránu, střídající Ikoné rovněž neseřídil svá mířidla v závěru utkání, a tak se změna skóre již nekonala. Suma sumárum vlastně Lafont nemusel řešit nějakou složitější situaci.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele