23. kolo
04.02.2017 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - SC Bastia 2:1

Jean-Louis Gasset a Ghislain Printant zažili na lavičce MHSC vítěznou premiéru. Dvěma brankami ji zařídil Steve Mounié. Bastia naopak potvrdila, že výjezdy na pevninu - i když ne zase tolik vzdálenou - jí dělají potíže.

Na gól se nečekalo ani dvacet minut. Ryad Boudebouz výborně rozehrál přímý kop. Hned trojice jeho spoluhráčů šla za balonem, takže kdyby přesně z voleje netrefil Mounié, s největší pravděpodobností by se prosadil někdo jiný. Ve 34. minutě střílel Sadio Diallo. Jenomže střela mu vůbec nesedla. Pro Bastii však platilo: "Ještě, že tak."

Jak to? Protože z nepovedeného pokusu se zrodila ideální přihrávka na hranici ofsajdu, kde zrovna stál Enzo Crivelli. Zpracování sice nebylo optimální, ale nakonec stihnul být o ten krůček rychlejší, než brankář Geoffrey Jourdren. MHSC, v jehož obranné řadě odehrál celý zápas Lukáš Pokorný, si rozhodující okamžik schovával na 64. minutu.

Jonathan Ikoné, který byl v té době na hřišti tři minuty, parádní uličkou vybídnul na hranici šestnáctky stojícího Steva Mouniého. A ten z první vnějším nártem poslal domácí do vedení - 2:1. V nastaveném čase ještě neudržel nervy na uzdě Alexander Djiku a pořádně prošlápnul holeň Mathieua Deplagneho. Vyfasoval červenou kartu, ale na výsledku už se vůbec nic nezměnilo.

Bastia si tedy zadělala na další problémy a po celkově jedenácté porážce spadla až do sestupového pásma, přičemž na Lorient má pouhý bod náskok. Ve středu přivítá na svém stadionu FC Nantes. Naopak šestá výhra vynesla Montpellier na šestadvacet bodů. V úterý na Stade de la Mosson přijede Monaco, které chytlo úžasnou formu. Takže tam to na body příliš nevypadá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

co pokornej,jak vypadal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele