16. kolo
03.12.2016 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 3:0

O velkou senzaci se postarali fotbalisté Montpellieru, kteří pyšnému PSG nasázeli tři branky a vůbec poprvé po třinácti vzájemných utkáních svého soupeře porazili. Hosté utrpěli už svou třetí porážku v rámci Ligue 1, což je už v tuhle chvíli více než v loňské sezóně pod vedením trenéra Laurenta Blanca. Třikrát v jednom zápase letos ještě neinkasovali.

Před tímto duelem opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že by mohlo dojít k tomuhle překvapení. Pařížané v lize vyhráli pětkrát v řadě, ve výtečné formě byl nejlepší střelec ligy Edinson Cavani, mužstvo kouče Unaie Emeryho bylo jednoduše v dobré pohodě. Montpellier přitom naposledy vyhrál na začátku listopadu, ve vloženém kole mimo jiné padl v Toulouse.

Domácí trenér Frédéric Hantz zkusil na svého protivníka vyrukovat s neobvyklým rozestavením 3-5-2 a jeho plán vyšel na jedničku. PSG se vepředu nemohl prosadit, měl navíc velké problémy s bráněním mnoha rychlých protiútoků. V hostující sestavě si mimochodem svůj debut v teprve devatenácti letech odbyl záložník Christopher Nkunku.

A právě novic v pařížské sestavě se dostal do první šance utkání v 6. minutě, jenže jeho hlavička nakonec nebyla úspěšná. Dlouho se na hřišti nic zvláštního neudálo, než se tři minuty před obrátkou prosadil MHSC. Hiltonův dlouhý pas našel v šestnáctce Lasneho, kterému se podařilo přelobovat vyběhnuvšího brankáře Aréolu.

K navýšení vedení došlo zkraje druhého poločasu. Pařížská defenzíva si zase nedokázala poradit s nákopem, Sanson vrátil míč dozadu na zcela nehlídaného Skhiriho, jenž ihned z první poslal svou pumelici přesně pod břevno. Bleskurychle mohl srovnat Ángel Di María, jenže v koncovce bohužel pro něj zaváhal.

Emery na plac poslal Ben Arfu a tahle změna přece pomohla. Přechod na systém 4-2-3-1 s sebou přinesl příležitosti Lucase Moury a Ben Arfy, dvakrát se pak mohl prosadit Matuidi, jenže ve snižující branku nevyústilo vůbec nic. Domácí pojistili tři body díky Boudebouzovi, který přeběhl půlku hřiště a táhlou střelou k tyči překonal Aréolu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele