35. kolo
29.04.2017 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Lille OSC 0:3

Lille OSC nečekaně snadno přehráli na Stade de la Mosson domácí Montpellier. Velkou zásluhu na tom měl dvaadvacetiletý Portugalec Miguel Ângelo da Silva Rocha, jehož zná fotbalový svět pod přezdívkou Xeka.

Tým Francka Possiho měl před tím Gassetovým jen jednobodový náskok. Jenže už od samotného začátku byli aktivnější borci hájící dres severofrancouzského klubu. Nicolas De Préville už ve 4 minutě sklepnul balon pro Édera, nicméně ten ve výborné pozici netrefil. Mrzet ho to mohlo ale jenom deset minut.

Pak totiž Ellyes Skhiri fauloval ve vápně Sébastiena Corchiu a kopala se penalta. Laurent Pionnier skočil po své levé ruce, zatímco De Préville si vybral opačný kout brány - 0:1. Přitom šlo o jeho dvanáctou trefu, což z této sezony dělá jeho vůbec nejúspěšnější v kariéře. Další branky padaly až po změně stran.

To ale neznamená, že by se v první půli nezrodila už žádná velká šance. Jednu měl v pětadvacáté minutě na svědomí Isaac Mbenza, když po chytré zpětné přihrávce od Jonathana Ikoného mířil těsně vedle tyče brány, kterou hájil Mike Maignan. V 56. minutě se mohli příznivci Lille, kteří vážili bezmála tisícikilometrovou cestu, radovat podruhé.

Poněkud ležérní bránění vyústilo v to, že Rony Lopes mohl nerušeně nacentrovat před bránu, kam si na balon naskočil Xeka a po zimním přestupu z Bragy zaznamenal v novém působišti svůj první přesný zásah - 0:2. V 71. minutě přiletěl centr Ryada Boudebouze od rohového praporku k Paulovi Lasnemu, nicméně jeho střela postrádala razanci.

O chvíli později Martin Terrier stanovil konečné skóre tohoto klání. Xekův balon za obranu se ukázal býti pro obranu neřešitelným rébusem. Díky jejímu zaváhání mohl dvacetiletý útočník, který byl v té době na hřišti pouhých deset minut, na hranici šestnáctky bleskurychle pohladit kulatý předmět tak, aby se přes vyběhnuvšího Pionniera, který se navíc nepříjemně srazil se svým spoluhráčem, mohl dokutálet do sítě - 0:3.

Xeka odehrál opravdu povedený duel. Na konto si připsal téměř padesát přesných přihrávek a k tomu asistenci a gól. Sice nebyl součástí portugalského výběru na loňském EURU, nicméně pokud bude v takovýchto výkonech pokračovat, dá se očekávat, že pozvánka od Fernanda Santose na sebe nenechá dlouho čekat. Další příležitost bude mít za týden proti Metám. Naopak MHSC pojedou napravovat reputaci do Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele