33. kolo
15.04.2017 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Lorient 2:0

Po pěti utkáních bez vítězstvích se situace Montpellieru během uplynulých dvou týdnech jednoznačně zlepšila, neboť díky úspěchu v Caen a nynějšímu skalpu Lorientu si výrazně pojistil své postavení ve středu tabulky. Les Merlus naopak skončila výtečná a nečekaná série tří výher v řadě a zůstali na barážové osmnácté příčce.

Domácí si museli dát na svého protivníka zcela určitě obrovský pozor. Ten totiž především v minulém kole šokoval celou Ligue 1 skvělým výkonem na půdě Lyonu, jemuž nasázel hned čtyři branky. Tentokráte se však hostům v útoku nedařilo a ani jednou nedokázali zareagovat na trefy Ryada Boudebouze a Isaaca Mbenzy z první půlhodiny.

MHSC vstoupil do tohoto střetnutí tou správnou nohou. Roussillon unikl do šestnáctky z levé strany, stačil ještě před vyběhnuvším brankářem Lecomtem přihrát blíže do středu na hranici šestnáctky, kde se nacházel Boudebouz, a ten přesnou střelou do šibenice načal účet. Celkově to pro druhého nejlepšího střelce týmu byla již jedenáctá ligová trefa v této sezóně.

Ve 27. minutě se svěřencům trenéra Jeana-Louise Gasseta podařilo náskok navýšit. Opět se vše událo na levé straně, odkud dokázal Mounié umně pravačkou poslat jemný oblouček na bližší tyčku, kam si naběhl Mbenza, a ten prostřelil nohy nešťastníka Lecomteho. Belgičan od přestupu z Lutychu zaznamenal mimochodem svou třetí trefu v novém dresu.

Do poločasu se přesto mohl Lorient alespoň nějakým způsobem chytit, nicméně Waris orazítkoval smolně pro něj pouze brankovou konstrukci. A po hodině hry mělo mužstvo kouče Bernarda Casoniho další velkou tutovku, která skončila pro tuto chvíli na břevně. Po rohovém kopu Marveauxa do něj hlavou namířil Peybernes.

Jinak však Montpellier soupeře do nějaké jiné větší příležitosti nepustil. A pochopitelně že českého fanouška může těšit fakt, že se na čistém kontu podílel obránce Lukáš Pokorný. Domácí mohli vedení ještě pojistit díky dvěma slušným možnostem, nicméně Boudebouzův pokus vyrazil Lecomte na břevno a v koncovce pak selhal také náhradník Dolly.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele