30. kolo
17.03.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 0:0

Po bezbrankové remíze na půdě Lille oslabili fotbalisté Marseille své postavení v tabulce, tedy aktuální pátou pozici. Vůbec poprvé po čtrnácti ligových kolech celek z jihu Francie získal remízu, předtím totiž devětkrát zvítězil a pětkrát prohrál. Konečný výsledek byl asi tím nejspravedlivějším řešením otázky celkově zajímavého měření sil.

Domácí vstoupili do tohoto souboje o něco přesvědčivěji. De Préville využil zaváhání hostujícího stopera Fanniho, nakonec se v šestnáctce protlačil do zakončení, to ovšem ve 14. minutě skončilo jen těsně vedle tyčky. Až jedenáct minut před přestávkou zahrozila také Marseille, jenže gólman Enyeama šanci Cabelly zlikvidoval.

Do přestávky se LOSC propracoval ještě ke dvěma gólovým příležitostem. Poté, co Rolando odvrátil míč do zámezí, si po centru Benziy z rohového čtvrtkruhu vyhlédl míč hlavičku Soumaora, ten ale mířil jen mimo. Ve 42. minutě byl zase vidět De Préville, jeho jakýsi pokus o centr či střelu však dokázal vyrazit do bezpečí brankář Pelé.

Po přestávce se snažil Pelého překvapit Rony Lopes, nicméně hostující muž v rukavicích neměl sebemenší problém zasáhnout, o pár chvil později to na druhé straně zkoušel Thauvin, i v tomhle případě byl však úspěšnější Enyeama. Následovala dobrá spolupráce dvou Portugalců, Éder uvolnil Ronyho Lopese, ten však bránu netrefil.

V 66. minutě neseřídil svá mířidla tak, jak by potřeboval, Payet, a i jeho pokus skončil mimo kýžený prostor domácí brány, do šance se pak probíjel Benzia, avšak nová marseillská zimní posila Sanson se mu vrhl včas pod nohy a zamezil mu jakékoli podnikání. Do závěrečného hvizdu si oba týmy vytvořily ještě každý po jedné možnosti.

Nejprve se v 79. minutě snažil do slušné pozice probít Rolando, tomu však chyběl kousek, aby zachytil dobrý centr od spoluhráče Payeta. Šest minut před koncem bylo Lille vstřelené brance vůbec nejblíže. Éder z hranice brankového území tvrdě hlavičkoval, avšak narazil na Pelého, jenž jednoruč vyrazil míč do břevna, a zachránil OM aspoň bod.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele