38. kolo
20.05.2017 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Nantes 3:0

Lille i zásluhou hattricku Nicolase De Prévilleho vyzrálo na oslabené Nantes. Kanárci však přesto mohou být se sezonou spokojení. Nad podzim kandidovali na sestup, ale ve finále z toho je krásná sedmá příčka.

Hosté prohráli z posledních čtrnácti utkání jen tři. Nicméně LOSC chtěli vyhrát i z toho důvodu, že šlo s největší pravděpodobností o poslední zápas kouč Francka Passiho na lavičce tohoto klubu ze severu Francie. Že by to skutečně mohla být vítězná rozlučka, se začalo naplňovat už v 16. minutě, kdy padla první branka.

Rony Lopes využil nedůrazu obránců k přihrávce před odkrytou klec, kde číhal De Préville a bylo to 1:0. Rio Mavuba a Yassine Benzia pak vymysleli výbornou možnost pro Ibrahima Amadoua, jenže ten jaksi s díky odmítnul. Teprve nedlouho před koncem úvodního dějství se osmělili hosté. Jmenovitě to byl Guillaume Gillet, kdo testoval pozornost Mike Maignana.

Rony Lopes v závěru první půle také selhal. Druhý poločas ... Ne, druhý poločas prostě nemohl začít lépe pro Lille. Brankářův dlouhý odkop trochu se štěstím prodloužil Éder ideálně do běhu De Prévillemu, jenž nasadil Dupému housle a běžel se radovat - 2:0. Po další Lopesově střele se neohroženě jal zachraňovat Diego Carlos.

Nicméně následně fauloval/nefauloval Lucas Lima ve vlastní šestnáctce. A protože za to inkasoval druhou žlutou, musel se pakovat ze hřiště. Nicolas De Préville si řekl, že by bylo hezké, kdyby mohl dát i ten třetí gól. Spoluhráči nebyli proti, a tak mohl zacílit do levého dolního rohu brány. Maxime Dupé si přitom vybral druhou stranu, takže nebylo co řešit - 3:0.

Zbytek poločasu patřil Sébastienu Corchiovi. Nejprve jeho pumelice mířila těsně nad, a poté nemohl být jeho zásah uznán pro ofsajd. Lille tedy skončilo jedenácté. Určitě není bez zajímavosti, že právě Corchia odehrál v dresu Lille všech osmatřicet utkání. Na druhé straně ani jednou nechyběli Lucas Lima a Guillaume Gillet. Uvidíme, jak oba celky přes léto posílí kádr.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele