23. kolo
04.02.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Lorient 0:1

Před týdnem porazili Lyon, v Coupe de France přetlačili nepříjemné Nantes. A teď před vlastními fanoušky nestačili hráči Lille na Lorient vůbec poprvé od roku 2009. Les Merlus, kteří prohráli třikrát z posledních čtyř zápasů, však ani tento nepříliš očekávaný úspěch nepomohl se odpoutat ze dna tabulky. O jediný gól se postaral Jérémie Aliadiére.

Venku už hosté naplno nebodovali čtrnáctkrát za sebou. A to přitom proti nim nastupoval protivník, který byl v opravdu slušné formě, porážku totiž naposledy utrpěl v půlce prosince. O to je vítězství zachraňujícího se Lorientu zajisté ještě cennější. Mimochodem Aliadiére, který už čtvrtým rokem marně nachází zašlou slávu, skóroval v lize poprvé od roku 2014.

Domácímu trenérovi Patricku Collotovi nepomohly odvrátit vůbec první prohru v novém roce ani dvě nové posily, které se nebál nasadit hned od začátku. Debut si odbyl Anwar El Ghazi, bývalá opora nizozemského Ajaxu, a pak také Xeka, který je na severu Francie na hostování z Bragy. Oba dva si představovali určitě lepší premiéru.

Aliadiére, který možná v nejbližších dnech nahradí v útoku Benjamina Moukandja na delší období, protože jeho spoluhráč se bude zotavovat po jistě náročném Africkém poháru národů, skóroval zkraje druhého poločasu. Waris našel svým pasem Marveauxa, ten odcentroval parádně na zadní tyč, odkud si bývalý hráč londýnského Arsenalu v koncovce poradil.

I nadále jako by hosté byli na hřišti lepším i aktivnějším mužstvem. LOSC se tentokráte směrem dopředu téměř vůbec neprosadil a jen sporadicky musel být v pohotovosti lorientský gólman Lecomte. Naopak vedení mohl navýšit Mvuemba v 52. minutě či v závěru zápasu Cabot, ovšem oba dva nebyli úspěšní ve svém zakončení.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty bláho kukva z tipáče měla tolik drzosti, že vypsala hcs i na hosty .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele