20. kolo
13.01.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 1:1

V předehrávce 20. kola francouzské nejvyšší soutěže mezi Lille a Saint-Étienne nakonec vítěz znám nebyl a oba soupeři se rozešli smírně v poměru 1:1. Hosté i po nerozhodném výsledku zůstávají v horní polovině tabulky se sedmadvaceti body, naopak OSC se nemůže výrazněji odpoutat od sestupových pozic a s dvaadvaceti body je v dolní polovině Ligue 1. Hosté vedli krátce po čtvrthodině hry, Lille srovnalo zhruba dvacet minut před koncem.

Saint-Étienne vsítilo svůj jediný gól z první vážnější akce v 17. minutě, kdy se prosadil Romain Hamouma. Po bleskovém kombinaci utekl na levé straně Monnet-Paquet, poté téměř od brankové čáry poslal zpětnou přihrávku do pokutového území. Balón propadl mezi dvěma nabíhajícími hostujícími hráči až k Hamoumovi, který ho z osmi metrů nekompromisně napálil pod břevno a od něj se míč krásně odrazil do branky.

Zhruba o osm minut později mohlo být srovnáno. Po nahrávce z pravé strany pálil tvrdě ve skluzu Terrier, brankáře Moulina však zblízka nepropálil. K dorážce se pak ještě probojoval Benzia, jenomže trefil pouze stojícího protihráče před sebou. Domácí znovu zahrozili v poslední minutě prvního poločasu, po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval ze šesti metrů Soumaoro a Moulin reflexivně vyrážel pryč od své branky.

Lille vstoupilo aktivně také do druhého poločasu, v 69. minutě se musel s dalším famózním zákrokem prezentovat Moulin, když nezištnou přízemní střelu vytěsnil jednoruč před sebe. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání za další dvě minuty, do listiny střelců se zapsal Nicolas De Préville. Ten předvedl nádhernou individuální akci a po dvou kličkách vypálil z hranice pokutového území, jeho tvrdá rána zapadla přímo pod horní tyčku.

Stejný hráč mohl otočit vývoj pátečního utkání ve prospěch Lille v 88. minutě, kdy vypálil z uctivé vzdálenosti a jeho kroucený pokus se odrazil od horního okraje břevna do zámezí. Ve druhé nastavené minutě mohl rozhodnout střídající Amalfitano, který obdržel zpětný centr z levého křídla a pak se opřel do balónu z osmnácti metrů. Jeho přízemní pokus směřoval ke vzdálenější tyči, míč skončil jen o několik decimetrů vedle.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2ah+0.5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele