23. kolo
04.02.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 1:1

Bordeaux v domácím prostředí vedlo. Jenomže nakonec zápas s Rennes skončil remízou, protože dvacet minut před vypršením řádné hrací doby vyrovnal Yoann Gourcuff, jenž za Les Girondins odehrál sedmdesát ligových utkání a v roce 2009 slavil titul.

V prvním poločase to nebyl na novém stadionu Matmut Atlantique zrovna atraktivní fotbal. Za zmínku stojí snad jenom výtečný zákrok, jaký předvedl Cédric Carrasso proti Morganu Amalfitanovi, který do Rennes přišel z Lille. Na druhé straně zase mohl skórovat Giovanni Sio, avšak nevypořádal se s ostřejším úhlem.

V 56. minutě šli svěřenci Jocelyna Gourvenneka do vedení. Milan Gajić dostal na pravé křídlo skvělou přihrávku, načež poslal balon v podstatě do té kapsy mezi obránce a brankáře. Po mírné teči míč propadl až na zadní tyči, odkud se prosadil Jérémy Ménez - 1:0. Svému spoluhráči mohl pogratulovat i Jaroslav Plašil, jenž odehrál celý zápas.

Vedení však nevydrželo ani patnáct minut, protože centr Ludovika Baala na bližší tyč přetavil přesnou hlavičkou ve vyrovnávací gól Yoann Gourcuff - 1:1. Šlo o jeho čtvrtou branku v sezoně, z čehož měl na lavičce jistě radost i otec Christian. Ještě se ale na trávníku mohlo odehrát cokoliv, protože do konce zbývalo dost času.

Zajímavé byly ke škodě fanoušků jenom dvě střely. První měl na svědomí Gaëtan Laborde a mířil vedle. Poté znovu centroval Baal, leč Giovanni Sio hlavou zařízení nenašel. Bordeaux tedy okupuje sedmou příčku a příště, tj. v úterý, se utká s Caen. Na prozatím deváté Stade Rennes čeká o den později Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele