19. kolo
21.12.2016 20:50 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - OGC Nice 0:0

Nice nejenže ztratilo dva body v souboji o titul, ale rovněž v závěru utkání na půdě nevalně hrajícího Bordeaux přišlo nesmyslně o dva své klíčové hráče. Frustrovaný bouřlivák Mario Balotelli spolu se svým kolegou Younésem Belhandou neunesli tíhu okamžiku a po svých extempore se museli pakovat předčasně z hrací plochy.

Ačkoli bezbranková remíza nic nezměnila na faktu, že se klub z Azurového pobřeží stal podzimním mistrem, rozhodně mu do karet nenahrály výsledky obou jeho největších protivníků, neboť PSG hravě skolil Lorient a Monako přehrálo Cean. Na druhou příčku disponuje už jen dvoubodovým náskokem, na třetí pak pětibodovým.

Už takhle dost početnou marodku hostujícího celku rozšířily dvě další absence. Balotelli, který v 90. minutě surově kopl Lewczuka, a Belhanda, jenž se v páté minutě nastavení zbytečně oháněl proti Kamanovi, vynechají minimálně první jarní kolo proti Métám. A spíše je pravděpodobné, že si fotbal nezahrají delší dobu.

Les Girondins v rámci Ligue 1 svého protivníka porazili naposledy v roce 2011. Od té doby s ním v pěti případech uhráli pouze bod. Oba mančafty se jinak střetly teprve nedávno a Bordeaux v Coupe de la Ligue dokázalo Nice skolit 3:2. I proto na něj mělo spadeno i nyní, jenže tentokráte se diváci na mrazivém Nouveau Stade de Bordeaux branky nedočkali.

Mužem utkání byl nakonec vyhlášený domácí záložník Jérémy Toulalan, veterán, který patří k velkým osobnostem celé francouzské nejvyšší soutěže. A to bylo přitom jeho zařazení do základu nejisté, neboť ho trápilo zranění. Každopádně na svém postu byl svým pánem, vyhrál celkem 13 soubojů a rozdal 89 procent přesných přihrávek.

OGC nastoupil v hodně provizorní defenzívě, ostatně tomu bylo tak i v minulém střetnutí proti Dijonu. Kromě dlouhodobě zraněného kapitána Paula Baysseho chyběl nově též dirigent Dante, jehož zdravotní stav taktéž nebyl v pořádku. Ligový debut tak prožil Patrick Burner, který do této chvíle nastoupil jen v Evropské lize a ligovém poháru.

Jako by si Bordeaux po třech porážkách v řadě moc nevěřilo, spíše čekalo, co že to vymyslí jeho soupeř, který daleko více držel míč na svých kopačkách. Nejprve se ve 22. minutě objevil po individuální akci ve slušné možnosti Belhanda, nicméně obětavý Toulalan ho dokázal včas zastavit, a zažehnal možné nebezpečí.

Následně ozkoušel své střelecké schopnosti Balotelli, ovšem jeho dalekonosný pokus skončil těsně vedle brány. Italský útočník pak ve 32. minutě podstoupil souboj s Toulalanem a odnesl si z něho nepříjemný krvavý šrám. Až po několika minutách a s již čistým dresem se nakonec vrátil do dění tohoto duelu.

V 54. minutě si vytvořili největší šanci domácí. Toulalan přihrával z pravé strany na Diega Rolána, který chytrou tečí patičkou orazítkoval vzdálenější tyčku. Úplně dobře nebylo hostujícímu brankáři Cardinalemu, kterého tak v 56. minutě musel nahradit Benítez. Každopádně ani on vyloženě těžkou práci mezi třemi tyčemi neměl.

Les Aiglons ještě mohli v poslední čtvrthodince strhnout vítězství na svou stranu. Pléa svým pasem vybídl Belhandu, jenže ten na gólmana Priora vyzrát nedokázal. Bordeauxský muž v rukavicích se činil o pár chvil později ještě jednou, z levé strany se na něj řítil Balotelli, avšak ani on se svým zakončením neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele