3. kolo
28.08.2016 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Nantes 1:0

Hostující trenér René Girard má v Nantes na čem pracovat. Už před letním příchodem do klubu věděl, že musí výrazně povzbudit ofenzívu, a střetnutí s Bordeaux jasně ukázalo, že k výraznému zlepšení v této oblasti nedošlo. Domácí zásluhou Diega Rolána skórovali po půlhodině hry, na což jejich soupeř zareagovat nedokázal.

Girard měl na Nouveau Stade de Bordeaux velký zájem uspět. Právě s Les Girondins byl v minulosti hodně spjatý, v jejich dresu v osmdesátých letech slavil tři tituly z Ligue 1 jako hráč, a všem fanouškům v Nantes, u nichž si buduje svou pozici, hodlal dokázat, že ani hezké vzpomínky z minulosti na svůj bývalý klub mu nezabrání rvát se v derby o západní Atlantik.

Bordeauxský lodivod Jocelyn Gourvennec reagoval na výprask z minulého kola v Toulouse změnami v defenzívě. Přednost před Priorem dostal v brance Carrasso, jenž se na trávník vrátil po dlouhých sedmi měsících od těžkého zranění, a pozice stoperů obsadili Toulalan a Sertic, který mimochodem do soutěžního utkání nastoupil vůbec poprvé po roční absenci.

Domácí spálili velkou možnost už v 10. minutě. Po rychlém brejku, vedeném Diegem Rolánem, se zcela sám před Riouem objevil Malcom, avšak nantský gólman dokázal zasáhnout. Následně dorážel Diego Rolán, jenž mířil do poloprázdné brány, nicméně obránce Dubios zasáhl na poslední chvíli na brankové čáře.

Ve 31. minutě se už uruguayský útočník ze vstřeleného gólu zaradoval. Ménez po uvolnění od Malcoma unikl na pravé straně, lehkou a účinnou kličkou se zbavil naivního obránce Diega Carlose a skrz malé vápno poslal přihrávku na zadní tyč, kam si naběhl jeho spoluhráč, který neměl problém uklidit míč do sítě.

Vstup do druhého dějství nebyl pro Bordeaux už tak růžový, Toulalan si totiž pravděpodobně poranil koleno a jeho místo musel zaujmout ve 48. minutě Guilbert. A najednou se mezery v obraně FCGB začaly objevovat. V 51. minutě se musel poprvé činit Carrasso, který výtečně zastavil střelu z přímého kopu Diega Carlose.

Zkušený muž v rukavicích se ukázal jako klíčovou postavou i v následujícím průběhu, a prožil tak velmi povedený návrat. V 71. minutě Lucas Lima našel svým centrem Bammoua a jeho hlavičku dokázal Carrasso zlikvidovat. O pár chvil později Oswaldo Vizcarrondo našel svým dlouhým pasem Sigthórssona, avšak ani on si se svým pokusem na Carrassa nepřišel.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele