32. kolo
08.04.2017 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Metz 3:0

Bordeaux doma jednoznačně přehrálo Mety. A jelikož PSG vyhrálo Coupe de la Ligue, drží teď Les Girondins pohárovou příčku.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneka už v pohárech nefigurují, takže se mohou soustředit na Ligue 1. Že by to pro ně mohlo v rámci dvaatřicátého kola dopadnout výborně, začala ukazovat už 14. minuta. Tehdy si Francois Kamano - stojící na hranici velkého vápna - všimul, že má po své pravé ruce ještě lépe postaveného spoluhráče.

Byl jím zcela neobsazený Malcolm, jehož přízemní střela na bližší tyč měla patřičnou razanci, takže na ni při nejlepší vůli nemohl Thomas Didillon dosáhnout - 1:0. Kamano a Laborde byli nadále hodně aktivní. Nejprve nebezpečně střílel druhý jmenovaný. Ve 29. minutě volil přihrávku na prvního jmenovaného, jenž svou pravačkou našel pouze spojnici břevna a tyče.

V 50. minutě fauloval Benoit Assou-Ekotto ve vlastním vápně Malcolma a kopala se "pětka". Její exekuce se ujal Valentin Vada, a protože si Didillon vybral opačnou stranu, penalta byla bezpečně proměněna - 2:0. A za pouhé dvě minuty to bylo pro Girondins Bordeaux, i k radosti Jaroslava Plašila, který odehrál závěrečných deset minut, ještě veselejší.

Vlastně okamžitě po rozehrávce začali domácí ve čtyřech napadat, což způsobilo, že Fallou Diagne přišel v nedobrém prostoru o balon. Laborde pak našel Valentina Vadu, jenž stál sám před brankáře, takže si mohl vybrat, kam mu míč pošle - 3:0. Cédric Carrasso musel za celý duel řešit jen dvě příležitosti Hinschbergerova týmu.

Nejprve to z přímého kopu zkoušel Assou-Ekotto. Pak se připomenul Opa Nguette, jehož pokus bylo třeba vyboxovat. Assou-Ekotto toho měl v závěru tak akorát, takže před rozehrávkou standardky praštil protihráče do obličeje. Pozornosti rozhodčího Sébastiena Desiageho to ale neušlo, a tak Mety dohrávali chvilku o deseti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele