12. kolo
05.11.2016 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Lorient 2:1

Bordeaux v domácím prostředí porazilo Lorient a zůstalo v kontaktu s čelem tabulky. Les Merlus naopak setrvají přes reprezentační pauzu na samém chvostu tabulky.

Už ve čtvrté minutě rozvlnil síť za zády Benjamina Lecomteho český záložník Jaroslav Plašil. Jenže jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. Těsně před vypršením úvodní půlhodinky to vypadalo, že by snad mohl jít Lorient do vedení, ale to by musel Majeed Waris dosáhnout na centr Moryké Fofany. Minutu poté to mohlo hosty hodně mrzet.

Youssouf Sabaly centroval z pravé strany a Francois Kamano z první prostřelil brankáře hostujícího celku - 1:0. Do konce prvního poločasu si šanci vytvořil ještě Grégory Sertić, ale nakonec nebyla až tak nebezpečná. Svěřenci dočasného kouče Francka Haise měli problémy se dostat na dostřel Jérome Priora, takže jim domácí museli pomoci.

Po rozehrávce přímého byl balon prodloužený až k hranici malého čtverce, kde se náhradník za jinak zraněnou jedničku Cédrika Carrassa nedohodnul s Diegem Contentem, takže bývalý hráč Bayernu Mnichov zamířil bohužel pro Les Girondins do vlastní sítě - 1:1. V tu dobu bylo odehráno něco málo přes hodinu hry.

Prakticky hned po rozehrávce se prosadil Jérémy Ménez, ale jeho oslavu přerušil rozhodčí Karim Abed, protože mu asistent poradil, že má zapískat ofsajdové postavení. Za deset minut už to bylo jinak. Sabaly opět centroval a Diego Rolán parádním akrobatickým pokusem přes hlavu zakončil vskutku stylově - 2:1. Pak byl ještě vyloučen za faul na Kamana záložník Walid Mesloub, takže Gourvennecova družina mohla dohrávat v poklidu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele