10. kolo
22.10.2016 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine 1:1

Bordeaux sice v domácím prostředí nad Nancy vedlo, ovšem nakonec si připsalo jenom bod. Hosté tedy o skóre poskočili před Lorient na předposlední příčku tabulky.

V první šanci zápasu se ocitnul Igor Lewcziuk, avšak na čáře skvěle zachránil Anthony Koura, i pozdější hrdina Nancy. Další hlavička patřila Diegu Rolánovi, jenže ani on nebyl úspěšný. Družina Pabla Correy se osmělila až po opětovném příchodu z kabin, když Vincent Marchetti poslal Cédriku Carrassovi spíše nesmělý pozdrav.

Les Girondins se dočkali v 55. minutě, kdy přihrával Jaroslav Plašil a Jérémy Ménez přízemní střelou na bližší tyč z hranice pokutového území překonal Guye N’Dy Assembého - 1:0. O vyrovnání se následně pokusil ranou z nějakých pětadvaceti metrů Coulibaly, ale Carrasso byl pozorný. V 74. minutě vystřelil trochu nečekaně a pro domácí jedničku skrytě Anthony Koura, přičemž bylo zapotřebí spolupráce obou tyčí, aby míč překročil brankovou čáru - 1:1.

Následně se o slovo pokusil Grégory Sertić. Jeho přímý kop zneškodnil N’Dy Assembé. Pak se zranil Ménez a Tobias Badila si málem dal vlastní gól. V 89. minutě stadion ztichnul, protože Maurice Dalé div že nepřekonal Carrassa. Ten zápas kvůli zranění nedohrál. Nicméně jelikož Jocelyn Gourvennec už předtím třikrát střídal, musel si mezi tyče stoupnout a tenhle duel dochytat střední obránce Nicolas Pallois.

Remízu budou brát v Bordeaux jistě jako ztrátu, ale na druhou stranu stále drží kontakt s celky pohybujícími se okolo čtvrtého, a vlastně i třetího místa. Příště zajíždějí do Marseille, kde to rozhodně nebude nic snadného. AS Nancy-Lorraine zase v rámci jedenáctého kola Ligue 1 změří síly doma na Stade Marcel Picot s Caen.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele