17. kolo
10.12.2016 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Monaco 0:4

Loni Monako nastřílelo celkem 57 branek za jednu sezónu. Čtyřmi trefami na půdě Bordeaux nyní rozšířilo své konto už na 53 přesných zásahů, takže je dost možné, že svou starou bilanci hravě zvládne překonat už do konce podzimu. Knížecí klub se svým protivníkem vůbec nemazal, především pak Falcao, jenž zaznamenal hattrick.

S vědomím, že PSG se s Nice střetne v neděli večer na závěr sedmnáctého kola, se hosté chopili své příležitosti dostat se do samotného čela tabulky naplno. Už po čtyřech minutách vedli o dva góly, ve druhém poločase svůj náskok snadno pojistili. Domácí poslední nezdar s Lille nenapravili a utrpěli vůbec nejvyšší porážku sezóny.

Uběhlo jen několik pár desítek vteřin, Bernardo Silva prostrčil míč do šestnáctky na Sidibého, který ho ihned z první usměrnil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Bordeaux se sesypalo jako domeček z karet a za chvilku inkasovalo znovu. Bernardo Silva našel na pravé straně Germaina, jeho následná přihrávka doletěla k Falcaovi, a ten navýšil účet.

Nebýt brankáře Priora, kdo ví, jak by skóre vypadalo po dvanácti minutách, kdyby brilantním způsobem nevytěsnil pokus stále aktivního Bernarda Silvy. V závěru se ještě k hlavičce propracoval Germain, i v tomhle případě však Prior díky své pevné vůli odolal. Snad jen jednou FCGdB zahrozil v prvním dějství, avšak Ounase skvěle vychytal gólman Subašič.

Právě domácí záložník byl v 68. minutě vyloučený poté, co hodně frustrovaný ostře zaskluzoval do autora prvního zásahu Sidibého, a ještě si neodpustil do něj kopnout po odpískání. To už Monako vedlo o tři branky. V 50. minutě poslal Lemar pas na Germaina, ten balón posunul blíže do středu Falcaovi, jenž se zbavil Priora a zamířil do odkryté brány.

Bordeaux po vyloučení Ounase padlo na kolena ještě jednou. Zcela vykolejený Pallois zápasnickým chvatem strhl na zem v pokutovém území Bernarda Silvu, a nařízenou penaltu pak hravě proměnil Falcao. Prosadit se ještě mohl střídající Guido Carrillo, ten ale soupeře uštědřil od pětigólového nášupu, neboť svou střelu nasměroval jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhra hostu

Reagovat
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

Válec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele