10. kolo
22.10.2016 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Stade Rennes 1:2

Fotbalová Bretaň zná svého podzimního krále! Trápící se Nantes nedokázalo zabrat ani v derby, naopak Gourcuffovo Rennes ukazuje, že to s útokem na poháry myslí vážně. Na horké půdě zelenožlutého Beaujoire vyhrálo těsně 2:1, o což se postaral střídající žolík Kamil Grosicki. Výhra je o to sladší, že se Rennes prosadilo venku poprvé po sedmi zápasech.

Pětasedmdesátá edice bretaňského derby začala zvolna, opatrně; nikdo nechtěl udělat hned zkraje utkání chybu, takže během první čtvrthodiny se nestalo prakticky nic. Natěšený dav na Beaujoire si musel na první vzrušení počkat až do 17. minuty, kdy mladý Amine Harit poslal nebezpečnou střelu vedle branky. Kanárci byli v úvodu lepším týmem, a když musel kvůli zranění střídat hostující stoper Méxer, vypadalo to, že mají všechny trumfy v rukách.

Místo toho však Rennes nečekaně zabralo a vrátilo se do hry. Ve 23. minutě poprvé zahrozil Giovanni Sio, který zpracoval N'Tepův pas, mířil ale těsně mimo; gólman Rémy Riou by míč s největší pravděpodobností neměl. Domácí strážce se poté musel vypořádat s N'Tepovou ránou z přímého kopu. Místo zaslouženého vedení tak Rennes ještě v závěru první půle nečekaně inkasovalo: Yacine Bammou se probil po pravém křídle a centrem našel Emiliana Salu, který si naběhl do vápna a hlavou propálil Costila.

Hosté si tak museli na velký obrat počkat až do druhého dějství, v němž už na hřišti jasně dominovali. Musel ovšem přijít obvyklý spasitel Grosicki. Osm minut poté, co vystřídal na hřišti Gelsona Fernandese, už mohl zvedat ruce nad hlavu - aktivní N'Tep nacentroval do vápna, polský reprezentant napřáhl a přesnou ránou vyrovnal na 1:1. Poté, co Harit v 64. minutě nedokázal ve skvělé pozici vrátit Kanárkům vedení (na zadní tyči byl úplně sám, prázdnou bránu ale netrefil), pak přišel druhý, finální úder - v prakticky přesné kopii prvního renneského gólu. N'Tep centroval, obrana nepohlídala Grosického, prásk, 1:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele