15. kolo
30.11.2016 19:00 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Lyon 0:6

Tak tohle byla ovšem ukázková demolice! Hráči Olympique Lyon se bez problémů oklepali z víkendové domácí porážky 1:2 s Paříží a Nantes na jeho půdě nadělili potupného "kanára". Při výhře 6:0 se trefilo hned šest hráčů - Tolisso, Lacazette, Gonalons, Valbuena, Diakhaby a Fékir. Les Gones se tak vrací na čtvrtou příčku, Les Canaris padají na předposlední.

Nantes se doma letos vůbec nedaří (ve skutečnosti jsou před vlastními fanoušky vůbec nejhorším týmem soutěže), toto však byla přeci jen silná káva. Kanárci potvrdili svoji tragickou formu (pouhé dva body z posledních šesti zápasů) a vypadá to, že budou mít ještě spoustu starostí se záchranou.

Po úvodní bezbrankové čtvrthodině hry nastartoval kanonádu Corentin Tolisso, a nemusel se přitom ani moc snažit - přízemní Rafaelův pas mu přistál přímo na noze, takže stačilo doklepávat do zívající brány. O další čtvrthodinu později to mohlo být už o dvě branky; tentokrát zaúřadoval dnes skvělý Rachid Ghezzal, jeho rána však pouze orazítkovala tyč. To je ostatně letošní lyonská specialita; Ghezzal se stal už sedmým hráčem Les Gones, jemuž se od startu ligy něco podobného povedlo.

Druhý gól nakonec přidali hosté ještě před přestávkou - Mouctar Diakhaby byl ve vápně faulován Oswaldem Vizcarrondem, k nařízené penaltě se postavil kanonýr Lacazette a bez problémů načal druhou desítku ligových gólů. Byla to jeho šestá úspěšně proměněná penalta sezony.

O trefu číslo tři se postaral sváteční střelec Maxime Gonalons, který se prosadil po více než roce - stačilo mu k tomu být ve správný čas na správném místě, neboť gólman Rémy Riou mu srazil Valbuenův roh přímo do cesty. Sám Valbuena pak po hodině hry zvyšoval už na 4:0, když převzal Dárderův pas na bližší tyči a nedal Riouovi žádnou šanci.

V poslední půlhodině už se utkání pouze dohrávalo; Lyon však přesto přidal ještě dvě branky, přičemž o tu první se postaral teprve devatenáctiletý Diakhaby. Mladý stoper, kterého Nantes dříve odmítlo, měl dnes o důvod více se ukázat - a odměnil se fanouškům (a svojí rodině, která ho přišla na tribuny podpořit) prvním profesionálním gólem. Po Valbuenově pasu zakončoval přesnou hlavičkou. Skóre pak uzavřel v 81. minutě střídající Nabil Fékir.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele