30. kolo
18.03.2017 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - OGC Nice 1:1

Nantes se momentálně pohybuje ve středu tabulky a nyní dokázalo překvapit favorita z Nice, se kterým se rozešlo smírně po výsledku 1:1. Domácí výběr se dostal do vedení v polovině úvodního dějství, ovšem hosté záhy srovnali stav a pak už se diváci žádné další trefy nedočkali. FC je v tabulce Ligue 1 na jedenáctém místě s osmatřiceti body, Nice znovu ztratilo v boji o titul a je třetí čtyři body za druhým PSG a sedm bodů za vedoucím Monakem.

Domácí celek vstoupil do utkání o něco aktivněji a do první větší příležitosti se probojoval po necelé čtvrthodině hry, kdy se Emiliano Sala ocitl v šestnáctce soupeře, poté přihrával zpětně na rozběhnutého Thomasson a ten z dvaadvaceti metrů ranou po zemi minul levou tyčku o několik metrů. Sala otevřel skóre sobotního duelu ve 22. minutě.

Po centru z pravého křídla dostal vodorovnou přihrávku přímo proti noze od Ilokiho a chladnokrevně z jedenácti metrů uklidil balón přesně k pravé konstrukci, brankář Cardinale se natahoval marně. Neuběhlo ani šest minut a na druhé straně vyrovnával Jean Michaël Seri. Pětadvacetiletý záložník z Pobřeží Slonoviny obdržel míč po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek a pak tvrdě z více jak dvaceti metrů rozvlnil síť v horním levém rohu.

V dalších minutách aktivita obou soupeřů výrazně opadla, v rozehrávce to skřípalo a nefungovala ani finální fáze. Poněkud zajímavější byla až závěrečná čtvrthodina tohoto utkání. V 79. minutě se mohl podruhé trefit Sala, jenž z úhlu postupoval na vyběhnutého Cardinaleho a přehodil ho obloučkem. Ovšem tento pokus neměl potřebnou razanci a ještě před brankovou čarou odkopl balón do bezpečí vracející se obránce Le Marchand.

V 89. minutě pálil z voleje z hranice šestnáctky Rongier a horní tyčku minul zhruba o metr. O poslední pozdvižení se postaral ve třetí nastavené minutě domácí Nakoulma, který upadl v pokutovém území protivníka, ale penaltu si nevymodlil a naopak od rozhodčího Millota obdržel žlutou kartu za nafilmovaný pád. Nantes po reprezentační přestávce přivítá konkurenční Angers, Nice se utká před vlastními fanoušky s Bordeaux.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele