33. kolo
16.04.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - Girondins Bordeaux 0:1

Nantes v domácím prostředí zaváhalo a všechny body přenechalo protivníkovi z Bordeaux. Tomu se vlastně zase o něco přiblížily pohárové příčky.

Někdy se prostě vůbec nedaří. I kdybyste hráli tři hodiny, stejně neskórujete. Les Canaris si zřejmě pro tento střet vybrali slabší moment, protože jinak pod Sergiem Conceicaem převádějí hodně dobrý fotbal - a hlavně dávají góly, tudíž s největší pravděpodobností po třech letech neskončí v této statistice poslední.

Ale pojďme k dění na trávníku. Prejuce Nakoulma se ve žlutém dresu prezentoval dobrými výkony, jenže tentokrát si s ním Igor Lewczuk a Nicolas Pallois vcelku snadno poradili. Jedinou zaznamenání hodnou příležitost úvodního dějství si až v jeho závěru připsal na konto Gaëtan Laborde. Jeho hlavičku však výborně vytáhnul Maxime Dupé, jenž stále dostává přednost před zkušenějším Rémym Riouem.

Duel těchto dvou hráčů se opakoval i po změně stran. Akorát s tím rozdílem, že fotbalista hájící barvy Girondins Bordeaux nehlavičkoval, ale kopal. V 65. minutě ztratil střídající Abdoulaye Touré ve středovém kruhu balon a hosté šli do protiútoku, který zakončil Francois Kamano přiťuknutím na Younousse Sankharého, jenž překvapivě z první vystřelil.

Dupé toho přes Koffiho Djidjiho mnoho neviděl, takže kulatému předmětu v cestě za svá záda nedokázal zabránit - 0:1. Střelec branky měl přitom po své levé ruce ještě o něco lépe postaveného spoluhráče, takže to vypadá, že gól by z této situace padnul tak jako tak. Jen o minutku později propásnul Felipe Pardo jedinečnou příležitost na vyrovnání.

A protože Maxime Dupé v samotném závěru (to už byl na hřišti i Jaroslav Plašil) vychytal jak Malcolma, tak Diega Rolána, zvítězili svěřenci Jocelyna Gourvenneka tím nejtěsnějším možným rozdílem. Za týden na ně čeká na stadionu Matmut Atlantique Bastia. Nantes, které si v minulém kole de facto už zajistilo setrvání v soutěži, zajíždí do Caen.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele