4. kolo
11.09.2016 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Nantes - FC Metz 0:3

Nováček z Mét si s domácími Kanárky poradil nad očekávání dobře a vděčí za to zejména jedinému hráči. Hrdinou hostí se stal turecký střelec Mevlüt Erdinç, který obstaral všechny tři branky hostí a připsal si na své konto hattrick.

Méty jsou po čtyřech kolech na třetím místě francouzské nejvyšší soutěže a na kontě mají devět bodů. Poslední přírůstek jim zajistily tři branky tureckého útočníka, který zažil skvělé odpoledne na Stade de la Beaujoire. Domácí Nantes nemají dobrou formu a v začátku sezony se trápí. O to víc domácí chtěli porazit svého soka, aby zapomněli na nešťastný úvod. Hned od začátku se do Mét pustili.

Domácí záložník Lucas Lima se centrem z levé strany pokusil najít Harita, ale bez výsledku. Na opačné straně o sobě pomaloučku dával vědět Mevlüt Erdinç, který se nejprve jen zastřeloval. Poté, co si reflexy brankáře Rémyho Rioua vyzkoušel, se prosadil poprvé v 18. minutě utkání. Opa Nguette našel svého kolegu pěknou nahrávkou u vápna, přičemž se turecký útočník do balonu opřel a z první jej poslal do sítě!

Situace se málem v podobném gardu opakovala o pár minut později, kdy Georges Mandjeck po zaváhání Vizcarronda našel úplně volného Mevlüta Erdinçe, jenže tentokrát se Turek neprosadil a pálil mimo. Lucas Lima na opačné straně procházel kolem dvou obránců a snažil se individuální akci dotáhnout do konce, ale to se mu nepovedlo. Byl zastaven těsně předtím, než dokázal vystřelit.

Léo Dubois po půlhodině hry vyslal skvělý pas do vápna, kde viděl volného Bammoua. Ten už sice padal, ale i v pádu dokázal vystřelit. Těsně nad bránu! První půle patřila hostům, kteří korunovali své snahy další brankou. Právě ve chvíli, kdy tlak domácích stoupal a Nantes hrálo opravdu skvěle, přišel druhý gól. Mevlüt Erdinç běžel s balonem v úniku vpřed, ale nesobecky nahrával volnějšímu Sarrovi. Jeho rána však byla vyražena právě k Erdinçovi, který už neměl potíže s druhou brankou - 2:0.

To byl pro domácí šok, protože zrovna v té chvíli doufali ve vyrovnání a byli k němu blízko. Fotbal ale už je takový a domácí se už z obdržené branky krátce před koncem 2. poločasu nedokázali vzpamatovat. Nicolaj Thomsen po parádní kolmici Duboise utekl po pravém křídle, ale jeho nahrávku zablokoval dobře postavený Falette.

A nebylo to rozhodně vše, pohár hořkosti si domácí museli vypít až do dna. Oswaldo Vizcarrondo totiž ve vápně fauloval pronikajícího Sarra, dostal žlutou kartu a navíc zavinil pokutový kop! K jeho exekuci se postavil dnes již dvakrát úspěšný Mevlüt Erdinç a přesnou ranou k tyči zkompletoval hattrick! Méty porazily svého hostitele jasně a jednoduše.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele