37. kolo
14.05.2017 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - EA Guingamp 4:1

FC Nantes po dalším parádním výkonu smetlo v derby EA Guingamp, takže si mohl trenér Sergio Conceicao vychutnat ovace diváků. Kdyby se k týmu připojil o něco dříve než na začátku prosince, klidně z toho mohlo být pohárové umístění.

Ale pojďme po stopách nejčerstvějšího utkání. První gól se v něm zrodil v 16. minutě. Leo Dubois přihrával a Adrien Thomasson placírkou uklízel do brány - 1:0. Les Canaris byli nadále aktivní, nicméně svou převahu gólově vyjádřili až po změně stran. Konkrétně v 51. minutě. Tehdy střílel zpoza velkého vápna Valentin Rongier a následně vymyslel efektivní patičku Emiliano Sala - 2:0.

Co by to bylo za zápas Nantes, kdyby se v něm neprosadil taky Préjuce Nakoulma, rodák z Burkiny Faso. Narazil si se svým argentinským kolegou, a pak už měl před sebou vcelku jednoduchou úlohu - 3:0. V 74. minutě ostře pálil Alexandre Mendy, načež Maxime Dupé vyrážel. Jenže balonu se zmocnil díky ukázkovému výskoku Lucas Déaux a hlavičkou snížil na 1:3.

Osmadvacetiletý záložník v kanárkovém dresu nastupoval v letech 2012-2015. K obratu proti svému bývalému klubu však nezavelel, neboť snahy Guingampu byly definitivně utnuty o pět minutek později, kdy vpravdě týmovou spolupráci Amine Harita, Préjuce Nakoulmy a Adriena Thomassona stylově zakončil Emiliano Sala - 4:1.

Šlo o jeho jedenáctý zásah, přičemž hned devět si jich připsal v kalendářním roce 2017. Jeho druhá trefa v utkání s Guingampem byla zároveň čtyřicátou. Tolik branek v jedné sezoně vstřelilo Nantes naposledy před třinácti rokama. Teď přitom mají ještě duel s Lille k dobru. Guingamp oproti tomu přivítá doma Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele