23. kolo
05.02.2017 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - AS Nancy-Lorraine 0:2

Souboj dvou celků, které si potřebovaly napravit reputaci po vypadnutí z Coupe de France, vyzněl lépe pro Nancy, které potvrdilo, že na tohoto protivníka se mu dlouhodobě daří, a porazilo ho už počtvrté během posledních pěti vzájemných utkání. O branky se v Nantes ve druhém poločase postarali Issiar Dia a Julien Cétout.

Do první šance se propracovali domácí v 7. minutě, to když si centr Duboise vyhlédl Koffiho Djidjiho, nicméně obránce Pobřeží slonoviny pálil jen nad bránu. Následně se už hostující brankář Černik musel v bráně činit, ohrožoval ho totiž v 16. minutě sám Dubois, avšak ten nakonec chybu Aïta Bennassera potrestat nedokázal.

I nadále byli Kanárci o něco aktivnějším týmem, Rongier vyzkoušel připravenost Černika svým pokusem zpoza vápna, ani v tomhle případě se však běloruský reprezentant nenechal zaskočit. Zatímco tak bretaňský celek nedokázal v prvním dějství proměnit svoje šance, Les Chardons byli po přestávce o dost produktivnější.

Hned zkraje druhého poločasu zahodilo Nantes další možnost. Obránce Cétout totálně zazmatkoval a doslova daroval míč do šestnáctky Stepiňskému, jenže ten po kličce, kterou se mu podařilo obehrát Černika, nakonec jen upadl v pokutovém území bez zakončení. A najednou na druhé straně z ničeho nic udeřil ASNL.

Místo toho, aby v 50. minutě odkopl Koffi Djidji míč do bezpečí, ho obral o balón v nebezpečném prostoru Maurice Dalé, který poté poslal přihrávku na úplně volného Diu, jenž snadno prostřelil brankáře Rioua. A v 64. minutě Maurice Dalé vymyslel na levé straně i druhou gólovou akci, jeho centr dokázal tentokráte využít Cétout.

V samotném závěru utkání se už za rozhodnutého stavu nechali zbytečně vyloučit ještě dva hráči. Kapitán Muratori ostře zaskluzoval u lajny do domácího Harita a ten svého protivníka malinko podráždil, když do něj lehce na zemi kopl. Oba neudrželi nervy na uzdě, začala menší strkanice, kterou oba odnesli červenými kartami.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele