19. kolo
21.12.2016 20:50 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Metz - EA Guingamp 2:2

Hráči Guingampu nedokázali navázat na minulé vítězství proti velkému favoritovi z PSG a tentokráte pouze remizovali po výsledku 2:2 na půdě zachraňujícího se celku FC Metz. Po polovině soutěže tak jsou na páté pozici se třiceti body o skóre před Marseille. Domácí výběr přezimuje na sestupovém osmnáctém místě s devatenácti body, nicméně hned za třemi svými konkurenty zaostává pouze o skóre. Méty dokázaly vyrovnat až v nastaveném čase.

Domácí šli velmi brzy do vedení, avšak favorit tohoto utkání po přestávce otočil vývoj. Konečný remízový stav nešťastně zařídil Mustapha Diallo, který ve druhé nastavené minutě zamířil do vlastní sítě. Méty šly do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu z pravé strany prodlužoval Vion hlavou do předbrankového prostoru k volnému Opu Nguettemu, který ze čtyř metrů z první dopravil snadno míč do sítě.

Poté se až do konce úvodního dějství hrálo bez větších příležitostí, Guingamp z ničeho nic vyrovnal necelých pět minut po přestávce. I v tomto případě předcházel gólu rohový kop, po jeho zahrání prodlužoval hlavou obránce Angoua a nabíhající Jimmy Briand zakončoval šajtlí ze tří metrů k bližší tyči. V 74. minutě skóroval stejný hráč podruhé a dokázal tak otočit průběh středečního duelu ve prospěch Guingampu.

Po rychlé akci převzal balón na pravém křídle Marcal, počkal si na správný okamžik a poté zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování právě Brianda, jenž z voleje ze čtrnácti metrů uklidil míč po zemi přesně k levé tyči. Brankář Oberhauser se natahoval marně. Briand mohl zkompletovat hattrick v 88. minutě, kdy po podobné akci jako u druhé hostující trefy mířil nepřesně, domácí branku minul střelou z první zhruba o půl metru.

Méty v samém závěru vrhly všechny síly do útoku a nakonec jejich tlak přinesl své ovoce. V 90. minutě sice ještě nepropálil střídající Hein gólmana Johnssona, o dvě minuty později už však hostující strážce inkasoval. Po odvráceném rohovém kopu vypálil ze čtrnácti metrů aktivní Hein, jeho bombu nechtěně tečoval Diallo a změnil její směr. Johnsson si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele