35. kolo
29.04.2017 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Metz - AS Nancy-Lorraine 2:1

Méty dokázaly v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita proti Nancy a díky těsnému vítězství 2:1 se přiblížily k záchraně. Momentálně jsou na patnáctém místě s devětatřiceti body a na osmnáctou barážovou příčku Caen disponují tři kola před koncem solidním šestibodovým náskokem. Naopak hosté si situaci výrazně zkomplikovali, patří jim devatenáctá příčka s dvaatřiceti body a ve zbývajícím průběhu je tak čeká tuhý boj.

Hosté sice měli větší procentuální držení míče, ale na branku soupeře vyslali méně střel. Napoprvé ještě dotáhli náskok soupeře, ovšem podruhé se jim to už nepovedlo. Utkání nebylo nijak výrazně bohaté na vyložené šance a v podstatě ze všech padla branka. Tu první vsítili domácí po necelé půl hodině hry. Nancy sice zahrávalo rohový kop, jenže pak zaspalo v defenzívě a po přihrávce od N'Guetteho předvedl skvělé sólo Ismaïla Sarr.

Ten převzal balón na polovině hřiště, obešel dvojici protihráčů a pak chladnokrevně vypálil z dvanácti metrů, jeho přízemní pokus zapadl přesně k pravé tyči mimo dosah brankáře N'Dy Assembého. AS na sebe nenechalo s odpovědí příliš dlouho čekat a ve 41. minutě vyrovnalo. Po vhazování Cuffauta odcentroval z pravé strany před branku aktivní Cétout a nabíhající Christ-Emmanuel Maouassa dokázal jemnou tečí usměrnit balón přesně ke vzdálenější tyči.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí výběr a podruhé v sobotním střetnutí vedl v 53. minutě. Svou druhou ligovou trefu v tomto ročníku Ligue 1 vsítil dvaadvacetiletý ghanský rodák Opa Nguette. Po závaru před brankou Nancy se dostal k odraženému míči Falette a ze čtrnácti metrů tvrdě vypálil. Stojící Nguette pak jemnou tečí změnil směr této střely a balón uklidil k pravé tyči za záda zkorpnělého N'Dy Assembého.

Od tohoto momentu útočná aktivita obou celků opadla, domácí se nikam netlačili a hosté byli v ofenzívě naprosto bezzubí. V samém závěru se přitvrdilo, ovšem Méty si hubené vedení nakonec pohlídaly až do závěrečného hvizdu. V příštím kole budou bojovat s konkurenčním Lille, Nancy přivítá vedoucí Monako a bude ho tedy čekat hodně tvrdý oříšek.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele