26. kolo
18.02.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - OGC Nice 0:1

Lorient podal proti Nice statečný výkon. Jednou ale obrana týmu Bernarda Casoniho, vítěze Ligy mistrů z roku 1993, stejně inkasovala, takže Les Aiglons neztratí ani na Monaco, ani na PSG. Nutno taky dodat, že Les Merlus hráli více než dvacet minut v početní přesile, protože byl vyloučen ... Mario Balotelli.

Rozhodující moment utkání přišel na pořad večera v 15. minutě. Arnaud Souquet běžel podél pravé postranní čáry, přihrál Wylanu Cyprienovi, jenž vběhnul do vápna a tvrdou přízemní ranou na bližší tyč překonal Benjamina Lecomteho - 0:1. Cyprien se trefil už posedmé, na rozdíl od Maria Balotelliho, který na soupeřově hřišti v této sezoně gól ještě nedal.

Čerstvý mistr Afriky Benjamin Moukandjo mohl chvíli poté vyrovnat, ale minul. Podobně si počínal i jeho kolega Sylvain Marveaux. Do konce prvního poločasu se ještě musel činit Lecomte proti šanci Younése Belhandy. Naopak po změně stran přišly dvě dobré chvíle Yoana Cardinaleho, když vychytal hlavičky Zarga Tourého a Francoise Bellugoua z bezprostřední blízkosti.

V 68. minutě došlo na nevinný souboj Tourého s Balotellim, po kterém byl italský útočník hodně přísně oceněn červenou kartou. Tu první přitom vyfasoval v říjnu, rovněž v duelu s FC Lorient. Zvláštní náhoda i proto, že tehdy Favreho svěřenci taky nakonec zvítězili o gól. Na Stade du Moustoir bylo ovšem třeba po Balotelliho odchodu odehrát o poznání větší porci minut.

Domácí se hodně snažili. V největších příležitostech však Majeed Waris nejprve netrefil, a poté si vylámal zuby na výborném Cardinalem. Nice tedy připisuje šestnáctou výhru (za celý minulý ročník jich při konečném čtvrtém místě sesbíralo osmnáct) a v příštím kole bude chtít porazit i Montpellier. Lorient se pokusí vyzrát na Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele