22. kolo
28.01.2017 20:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Dijon FCO 2:3

Až nečekaně dramatický průběh mělo utkání o záchranu mezi Lorientem a Dijonem, z těžce vydřených tří bodů se nakonec radovali hosté po výsledku 3:2. Utkání bylo ve všech směrech vyrovnané a spíše by mu slušela remíza, nicméně Dijon nakonec rozhodl o svém úspěchu ve třetí nastavené minutě. Domácí se v tabulce stále nacházejí na posledním dvacátém místě s osmnácti body, zatímco hosté poskočili na dvanáctou příčku ze čtyřiadvaceti body.

Přitom vše mohlo být jinak. Lorient totiž za stavu 2:2 neproměnil pokutový kop a tohoto momentu po závěrečném hvizdu určitě litoval. Do zápasu lépe vstoupil Dijon, který se dostal do vedení v 10. minutě. Po krásné přihrávce za obranu od Pierreho Meloua se do balónu z první opřel Loïs Diony a z deseti metrů po zemi překonal brankáře Lecomteho. Stejný hráč mohl zvýšit náskok za další tři minuty, nicméně tentokráte Diony ve skluzu na Lecomteho nevyzrál.

Po půl hodině hry aktivní Diony přeci jen rozvlnil síť po hlavičce na zadní tyči, ovšem branka nebyla uznána kvůli signalizovanému ofsajdu. Po změně stran domácí přidali a vyrovnat se jim podařilo v 50. minutě. Před pokutovým územím se dostal k balónu Mvuemba a krásným lobem uvolnil na pravé straně šestnáctky Sylvaina Marveauxe, jenž nezištně zamířil kolem brankáře Reyneta ke vzdálenější tyči. Lorient otočil vývoj o deset minut později.

Abdul Waris se prosmýkl na levé straně a poté byl už v pokutovém území podražen Langem, který navíc za svůj zákrok obdržel žlutou kartu. Sám faulovaný si postavil balón na penaltový puntík a chladnokrevně zamířil k levé tyči do protipohybu Reyneta. Hosté se rozhodně nevzdali a za dalších deset minut srovnali. Nutno podotknout, že při tomto momentu jim přála obrovská porce štěstěny.

Po lobu Martina z hranice šestnáctky hlavičkoval do země Jordan Lotiès a míč se vzápětí odrazil od kolene Lecomteho do sítě - 2:2. V 76. minutě mohl jít Lorient podruhé v utkání do vedení, když po pasu z pravého křídla zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Lotiès. K penaltě se opět odhodlal Waris, jenomže tentokráte mířil doprostřed branky a Reynet jeho úmysl přečetl, balón vyrazil jednoruč před sebe. Ačkoli se už zdálo, že se výsledek nezmění, tak v poslední možnou chvíli rozvlnil síť Melou snadnou střelou u pravé tyčky. V hostujícím táboře proto okamžitě explodovala obrovská vlna radosti.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele