18. kolo
17.12.2016 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - AS Saint-Étienne 2:1

ASSE nezvládlo zápas s Lorientem. I proto, že od 10 minuty hrálo o deseti, když brankář Jessy Moulin podrazil Benjamina Moukandja. Mezi tři tyče si tedy musel stoupnout osmnáctiletý Anthony Maisonnial.

A už čtyři minuty poté musel čelit přímému kopu Sylvaina Marveauxe. Nebyl úspěšný, ale měl kliku, protože míč se zastavil o brankovou konstrukci. To samé platilo o šest minut později. Jenom s tím rozdílem, že nestřílel Marveaux, nýbrž Moukandjo. Lorient nadále dominoval a nový gólman musel předvést dva výborné zákroky proti pokusům Walida Meslouba a Cafúa.

Na pokus, který jeho směrem vyslal ve 39 minutě Romain Philippoteaux, už ale nestačil - 1:0. Dalším, kdo neúspěšně zkoušel štěstí, byl Michaël Ciani. Teprve potom se osmělili Les Verts. Jordan Veretout ale pálil těsně mimo a Ole Selnaes trefil tyč. Až do snížení Vincenta Pajota v nastaveném čase šlo o největší příležitost hostujícího celku.

Mohla to být remíza, kdyby nějakých 60 sekund předtím nevsítil druhou domácí branku Jimmy Cabot. Lorient z posledních čtyř zápasů potřetí bodoval a drží krok s nejbližšími konkurenty. Pro klidnější prožití svátku by bylo jistě zapotřebí minimálně neprohrát s PSG, i když to bude setsakramentsky složité, navzdory tomu, že úřadující mistři nestačili v tomto kole na Guigamp. Na ASSE pak čeká Nancy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele