33. kolo
15.04.2017 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Toulouse FC 2:1

Bitvu dvou sousedů v tabulce zvládl lépe domácí Guingamp, který si díky výhře 2:1 v tabulce polepší. Vše podstatné se událo až ve druhém dějství, kdy na branky Brianda (z pokutového kopu) a Mendyho rychle odpověděl rovněž z penalty Delort. Více už ale Toulouse nestihlo.

Utkání začalo ve velkém tempu a na stadionu du Roudourou panovala skvělá atmosféra. Do první velké šance se dostali domácí a hodně jim k tomu pomohla chyba brankáře Lafonta, po které Briand hledal Mendyho, ale ten zblízka těsně minul. Ve 37.minutě se zase opřel do míče Toivonen a domácí měli velké štěstí, že balón zamířil těsně vedle a vzápětí se na druhé straně opřel do míče Diallo a hosty zachránila branková konstrukce! Vynikající tempo vydrželo až do poločasu a také po změně stran se bylo na co dívat.

Po centru Salibura se dostal k balónu úplně osamocený Jimmy Briand a mnoho nescházelo. V 52.minutě přišel první penaltový okamžik zápasu. Golman Lafont vlétl do souboje se Saliburem a na rady pomezního sudí odpískal pokutový kop. Jimmy Briand nabídnutou šancí nepohrdl a domácí vedli 1:0. A za dalších deset minut přišla druhá pohroma. Hosté si nepohlídali ofsajdovou hranici a Alexandre Mendy zvýšil na 2:0. Nutno podotknout, že vedení Guingampu byla zcela zasloužené.

Ale ani tento výsledek neměl dlouhého trvání. Po faulu na Toivonena se sudí rozhodl odpískat pokutový kop i ve prospěch Toulouse a Andy Delort dobře umístěnou ranou k tyči snížil. Toulouse mělo ještě spoustu času dovést výsledek minimálně do remízového konce, ovšem Guingamp byl nadále lepší. Hlavičku Treja zastavil až na brankové čáře hostující Sorbon a Diallo si v další tutovce vylámal zuby na Lafontovi. Hosté se do žádného závěrečného náporu nedostali a v Guingampu nakonec prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele