18. kolo
17.12.2016 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Paris Saint-Germain 2:1

Co PSG prakticky celý říjen a listopad doháněl, to ztratil během pouhých tří týdnů v prosinci. Už se zdálo, že se co nevidět vyhoupne na nejvyšší příčku, jenže tři zpackaná kola vlastně znamenají, že se ztráta na titul znovu pouze prohloubí. Guingamp, podobně jako v roce 2014, slavil nad francouzským gigantem překvapivé vítězství 1:0.

Pochopitelně že média dávají největší vinu trenérovi Unaiovi Emerymu, který je pod velkým tlakem jak ze strany Nice, tak ze strany Monaka. Byť naposledy proti prvně jmenovanému předvedli Pařížané dobrý výkon, zopakovat v Bretani ho nedokázali. A z posledních tří ligových kol tak mají na kontě jen hubený bod.

Jako první se už v 9. minutě zastřeloval Ángel Di María, jenže svůj pokus usměrnil jen mimo kýžený a chtěný prostor, pak svůj tým podržel brankář Johnsson, jenž Argentince včasným zákrokem zastavil. Taktéž Verratti spolu s Nkunkuem vyzkoušeli své střelecké schopnosti, avšak ani jeden z nich se s nějakým úspěchem nesetkal.

Guingamp, který si letos pod vedením nových pořádků kouče Antoina Kombouarého vede nadmíru dobře a bojuje překvapivě o evropské poháry, začal následně prokazovat, proč na Stade du Roudourou letos vyhrálo pouze Nice. Dobře si vedl Marcus Coco, který zároveň zaznamenal své jubilejní 50. utkání v Ligue 1.

Nejmladší hráč bretaňského klubu, který kdy na takovou metu dosáhl, snadno prošel přes Kurzawu a Matuidiho na pravé straně, uvolnil Mustaphu Dialla, jenže ten pak mířil jen nad bránu. Nejlepší střelec ligy Edinson Cavani pálil ve 28. minutě rovněž vedle, aby taktéž Briand na druhé straně ve 43. minutě nezamířil přesně.

V 54. minutě již uruguayský ostrostřelec ohrozil Johnssona poté, co dobře spolupracoval s Verrattim, domácí muž v rukavicích ho ovšem z úhlu se štěstím vychytal. V 66. minutě se EAG ujal vedení. Déaux využil chyby Kurzawy, parádní kolmicí našel Salibura, který podél vyběhnuvšího gólmana Aréoly přesně zacílil.

O čtyři minuty později bylo hostům ještě více úzko. Marcus Coco se uvolnil na pravé straně, jeho přihrávku tečoval Briand ještě více do strany na De Pauwa, jenž snadno překonal Aréolu. Jen slabou náplastí byl pro pařížské mužstvo snižující gól Edinsona Cavaniho deset minut před koncem, který na zadní tyči zužitkoval přihrávku Kurzawy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

omg omg po sezóně new kouč

Reagovat
hradec

Blanc neměl nikdy odejít, víc dokázat zejména v lize nemohl a v LM by se možná brzo dostal aspoň do toho semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Blanc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele