15. kolo
30.11.2016 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - OGC Nice 0:1

Pro Nice to nebylo snadné utkání. O výhře rozhodnul už v úvodu Younés Belhanda, takže skvadra Luciena Favreho zůstává lídrem.

Běžela teprve pátá minuta, když Les Aiglons rozehráli rychlou akci. Míč se dostal k Jeanu Michaëlovi Serimu, jenž posunul doleva na Belhandu. Byl přitom faulován, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Střelec branky si pak díky nezájmu obránců Guingampu mohl najít ideální prostor a z hranice šestnáctky pravačkou parádně zakroutil svůj pokus ke vzdálenější tyči - 0:1. Druhou trefu v sezoně oslavil ve stylu cirkusových akrobatů.

Nedlouho poté mohlo být vyrovnáno. Marcus Coco našel Étienna Didota, jehož pozdrav z dálky a z voleje famózně leteckým způsobem zneškodnil Yoan Cardinale. Nice na celek ze Stade du Roudourou umí zahrát. Na jaře vyhrálo 3:2 a před dvěma rokama si připsalo památné vítězství 7:2, pod nímž se pěti brankami podepsal Carlos Eduardo, v současnosti nastupující za saudskoarabský Al Hilal.

Tentokrát sice padl jen jeden gól, nicméně o šance nebyla nouze. Tu další si připsal na konto obránce Dante. Seri centroval od rohového praporku na hlavu brazilského spoluhráče, jenž orazítkoval břevno. Devátou trefu v probíhajícím ročníku mohl zaznamenat Alassane Pléa. Jérémy Sorbon mu svou nepřipravenou přihrávkou zpět nabídnul stoprocentní příležitost. Třiadvacetiletý Francouz s malijskými předky si však vylámal zuby na včas vyběhnuvším Karl-Johanu Johnssonovi.

Poté nepřesně střílel Valentin Eysseric. Těsně před pauzou rozehrával na druhé straně hřiště přímý kop Yannis Salibur a Cardinale musel vytánout další skvělý zákrok. První příležitost po změně stran obstaral Ludovic Blas, ale brankáře Nice jí rozhodně nevyděsil. Blasův tým byl následně více na balonu a Nice hrozilo spíše z brejků, což byla v Bundeslize Favreho oblíbená disciplína.

S výjimkou Seriho dalekonosné možnosti nebyly další zrovna dvakrát přesné a tím pádem ani nebezpečné. Poslední zmíněný fotbalista je přeci jen spíše nahrávač. Na kontě má zatím osm asistencí, což je nejvíce z celé Ligue 1. I díky němu tedy Orli oslavili jedenáctou výhru a o bod zůstávají na čele. V neděli se utkájí s Toulouse a týden poté je čeká nesmírně důležitý duel s nyní druhým PSG, kdežto sedmý Guingamp přivítá doma trápící se Nantes, a pak zajíždí do Saint-Étienne, kde bude Didot v podstatě jako doma.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra domacich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele