30. kolo
19.03.2017 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - AS Saint-Étienne 0:1

Dijon nakonec neuhrál doma na Stade Gaston Gérard ani bod. Může za to Jordan Veretout, který patnáct minut před koncem rozhodl o výhře ASSE.

V první šanci zápasu se ocitnul ve 12. minutě Loïc Perrin, kterému skvěle vyšel o minulém víkendu duel s Metami. Tentokrát ovšem hlavičkoval v dobré pozici nad bránu. O deset minut později výborně centroval Kévin Monnet-Paquet a jen včasný obranný zákrok Ádáma Langa zabránil tomu, aby Robert Berić dorážel do prázdné.

Těsně před poločasem se z vlastní poloviny rozeběhnul Ronaël Pierre Gabriel a svou akci zakončil pořádnou jedovkou, s níž si ovšem Baptiste Reynet poradil. Největší příležitost první půle si ale vytvořili domácí. Florent Balmont centroval a Júlio Tavares trefil hlavou tyč brány, kterou hájil Stéphane Ruffier.

Po změně stran jakoby trochu Dijonu docházely síly. Přesto ještě v 60. minutě Mehdi Abeid svou ránou celkem vylekal brankáře Les Verts. Další příležitosti si připsali Ole Selnaes a Monnet-Paquet, ale zapršelo až z Veretoutova mráčku. Jinými slovy, gól přišel na pořad podvečera až po následující akci.

Bývalý fotbalista FC Nantes do té doby poutal pozornost především dosti nezvykle obarvenými vlasy, ale v 77. minutě si prostě vzal balon, vběhnul do šestnáctky, jediného bránícího snaživce Jordana Lotiése vcelku klidně odstavil a vše zakončil účinným (a přesným) bodlem, po němž zamířil balon po zemi ke vzdálenější (pravé) tyči - 0:1.

V nastaveném čase měl vyrovnání na hlavě Tavares, nicméně pod tlakem, jaký na něj vytvořil Cheikh M’Bengue, nedokázal zamířit přesně. Dijon tedy zůstává těsně nad sestupovými vodami. Po reprezentační pauze se pokusí vyzrát na Olympique Marseille. ASSE oproti tomu stále mohou doufat v další účast v pohárech. Na začátku dubna je ovšem vyzve Monako.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele