32. kolo
09.04.2017 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Nantes 1:1

Už podvanácté v řadě fotbalisté Nantes inkasovali minimálně jednu branku, a právě ta od Benjamina Corgneta dvacet minut před koncem ho stála možné velmi cenné vítězství na půdě St. Étienne. V souboji, v němž Kanárci mohli znovu promluvit do bojů o Evropskou ligu, přitom vedli už po čtvrthodině hry zásluhou Prejuceho Nakoulmy.

Naposledy se hosté radovali z výhry na horké půdě Stade Geoffroy-Guichard před šestnácti lety. Teď nebyli vůbec daleko k tomu, aby tuhle mizernou bilanci zahrabali definitivně do historické statistické temnoty. ASSE měl možnost dotáhnout se na dostřel šesté Marseille, nakonec byl ale rád alespoň za nerozhodný výsledek.

Hosté vstoupili do utkání o něco více aktivněji, už v 7. minutě se svým pokusem zahrozil Dubois, nicméně zamířil jen kousek vedle, a v 15. minutě se již mužstvo trenéra Sérgia Conceicaa zaradovalo z vedení. Nakoulma v šestnáctce využil pobídky od Kacaniklice a usměrnil míč podél gólmana Ruffiera ke vzdálenější tyčce.

Les Verts mohli srovnat poměrně záhy, ve 28. minutě se totiž k hlavičce propracoval Berič, měl ovšem smůlu, že orazítkoval pouze brankovou konstrukci. A jen o dvě minuty později se snažil z přímého volného kopu skórovat Saivet, ovšem jeho s jeho parádním a razantním zakončením si dokázal poradit pozorný brankář Dupé.

Zkraje druhého dějství se senegalský reprezentant osmělil ještě jednou, i v tomhle případě však souboj s Dupém prohrál. St. Étienne i nadále hledalo cestičku za korigující trefou, v 57. minutě vytvořil Dubois výbornou pozici pro Hamoumu, jenž Dupému udělal kličku do strany a z těžkého úhlu vypálil, trefil však pouze boční tyčku.

V 59. minutě se Hamouma snažil překonat Dupého ještě jednou, i v tomhle případě si ale hostující muž v rukavicích poradil. Nantes nakonec neudrželo těsné vedení, jelikož se v 70. minutě podařilo skórovat Corgnetovi. Jeho spoluhráč M'Bengue na levé straně zasekl míč, poslal dlouhý centr na svého spoluhráče, který hlavou zamířil na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele