29. kolo
12.03.2017 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Metz 2:2

Méty byly hodně blízko k cennému tříbodovému zisku na půdě favorizovaného AS Saint-Étienne, ovšem o výhru přišly v páté nastavené minutě. Hosté se dostali do vedení hned v první minutě a i přes srovnání soupeře znovu vedli, jenže cenný skalp jim nakonec nebyl dopřán. V tabulce tak mají na kontě dvaatřicet bodů a dotáhli se na patnácté Caen, AS je v tabulce sedmé s jednačtyřiceti body.

Oba celky nemají v poslední době příliš dobrou formu a své čekání na výhru protáhly na čtyři, v případě hostů dokonce na pět ligových duelů v řadě. Méty se dostaly do vedení po necelých šedesáti sekundách hry, kdy se prosadil Ismaïla Sarr. Ten si po přihrávce od Jouffreho posunul balón blíže do středu a poté vypálil zhruba z dvaadvaceti metrů, jeho kroucená rána zapadla k pravé tyči a brankář Ruffier zůstal stát jako přibytý na brankové čáře.

Po necelé půl hodině vyběhl Ruffier daleko ze své branky ve snaze odkopnout balón do bezpečí, jenže zaváhal a skórovat mohl Diabaté. Jenže ten nakonec tísněn protihráčem nezamířil ze střední vzdálenosti mezi tři tyče. Ve 32. minutě se po rohovém kopu z levé strany dostal k hlavičce aktivní Sarr a dokonce překonal Ruffiera, z brankové čáry dokázal odhlavičkovat míč mimo branku obětavý bek Ronaël Pierre Gabriel.

Po změně stran se obrázek hry změnil a domácím se podařilo vyrovnat v 53. minutě. Robert Berič číhal na hranici pokutového území, vzápětí si obhodil Simona Faletteho a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného gólmana Didillona. Hosté dokázali odpovědět o čtrnáct minut později, podruhé se dostali do vedení zásluhou Faletteho. Ten si naběhl na centr Ivána z pravého křídla a na zadní tyči usměrnil míč z voleje do horní síťky.

Zhruba dvacet minut před koncem vytáhl Didillon prudkou hlavičku Loïce Perrina nad horní tyčku, Saint-Étienne vytvořilo obrovský tlak v nastaveném čase. Nejprve Hamouma nastřelil z osmi metrů břevno, z následného brejku odvracel Perrin míč na poslední chvíli z brankové čáry, což potvrdila i gólová technologie. Podruhé se Perrin vžil do role hrdiny v 90+5. minutě, kdy srovnával na konečných 2:2 po přímém volném kopu Veretouta a hlavičce k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele