17. kolo
11.12.2016 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 1:0

Hráči Saint-Étienne zvládli důležitý zápas s konkurenčním Guingampem a nakonec ho na domácím stánku dokázali zdolat nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomuto úspěchu se bodově dotáhli na Toulouse a s pětadvaceti body jsou tedy na osmém místě. Hosté naopak nedokázali navázat na předchozí vítězství proti Nantes a se šestadvaceti body zůstávají na šesté pozici, odmítli tak možnost své umístění vylepšit.

Domácí rozhodli o svém tříbodovém zisku po pětadvaceti minutách hry, kdy dokázali zužitkovat první vážnější příležitost nedělního střetnutí. Celou akci založil Malcuit, který se na pravé straně zbavil protihráče a poté zpětnou přihrávkou našel na hranici pokutového území osamoceného Romaina Hamouma. Ten si balón zpracoval a pak ho zkušené napálil z dvanácti metrů za záda brankáře Johnssona, který neměl nejmenší šanci zasáhnout.

Domácí působili v první půli mnohem svěžejším dojmem a druhý gól mohli vsítit ve 34. minutě. Na pravé straně se uvolnil Veretout a vystřelil po zemi z mírného úhlu, jeho pokus zastavila až vzdálenější tyč. Ihned po změně stran mohlo být naopak vyrovnáno. Ve 48. minutě po pasu z levé strany hlavičkoval ze sedmi metrů Diallo a jeho pokus se nakonec odrazil od břevna za branku Saint-Étienne, to mělo v tuto chvíli obrovské štěstí.

Hosté se snažili s přibývajícím časem více útočit a hrozili hlavně ze střední vzdálenosti. V polovině druhého poločasu vyslal střelu z hranice pokutového území střídající De Pauw a svůj pokus směřoval na zadní tyč, brankář Ruffier dokázal s vypětím všech sil konečky prstů odvrátit balón na rohový kop. Domácí celek se soustředil hlavně na defenzívu a výpady na útočnou polovinu podnikal vskutku ve výjimečných případech.

Guingamp promarnil poslední velkou příležitost na vyrovnání v 80. minutě. Po hezké přízemní kombinaci a následné přihrávce se dostal balón na levou stranu k Saliburovi, ovšem ten zblízka z hranice brankového území trestuhodně nepropálil Ruffiera. V příštím kole čeká na Guingamp hodně těžká zkouška v podobě utkání s mistrovským PSG, Saint-Étienne bude plnit úlohu mírného favorita na půdě posledního Lorientu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele