29. kolo
11.03.2017 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Lille OSC 1:2

Lille v důležitém utkání porazilo Nancy. Záchranu však ještě nemá vůbec jistou, ačkoliv je fakt, že největší kandidáty na sestup je třeba hledat jinde, než v případě klubu, který ještě v roce 2014 skočil v tabulce třetí.

AS Nancy-Lorraine nedalo gól v předchozích šesti duelech. Avšak po půl hodině toho sedmého se svěřenci Pabla Correy konečně dočkali. Julien Cétout obehrál Sébastiena Corchiu a z levé strany poslal nadýchaný bochánek na hlavu Issaiara Diaho, který se do balonu pořádně opřel, takže mu Vincent Enyeamy v cestě do sítě nezabránil, třebaže se pořádně proletěl a na kulatý předmět si sáhnul - 1:0.

Druhý gól mohl přidat sám Cétout. Jeho navštívenka, kterou Enyeamovým směrem vyslal po hodině hry, nepostrádala razanci, ale nigerijský tygr si s ní poradil. Pak už se skóre měnilo. Alou Diarra totiž ve vápně neohrabaně fauloval Yassineho Benziu. K míči se postavil Nicolas De Préville a s přehledem vyrovnal - 1:1.

Lille se proti Nancy dlouhodobě daří. A 81. minuta tohoto klání ukázala, že úspěšná série bude pokračovat. Domácí nebyli daleko od vedoucího gólu, nicméně místo něj se konal rychlý protiútok, který započal i zakončil Rony Lopes. Našel De Prévilleho, který posunul Éderovi, který vrátil Lopesovi a ten pálil levačkou po zemi přesně na vzdálenější tyč - 1:2.

Ve zbytku zápasu si LOSC spíše jen hlídalo vedení. Samo se nepouštělo do žádných větších akcí, a zároveň žádné soupeři nepovolovalo. ASNL může akorát těšit, že se dokázalo po 597 minutách gólově prosadit. Zopakovat to může za týden v mimořádně důležitém střetnutí proti Lorientu. Lille se doma pokusí vyzrát na Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele