15. kolo
30.11.2016 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - FC Metz 4:0

Že by se Nancy konečně začínalo zvedat? Papírově nejsilnější letošní nováček se zkraje sezony dlouho trápil, poslední dobou se ale jeho hra lepší a dnes to bylo jasně vidět - jednoznačná domácí výhra 4:0 nad Métami vytáhla svěřence Pabla Correy vůbec poprvé ze sestupového pásma.

Lorrainské derby se do Ligue 1 vrátilo po dlouhých osmi letech a jak Correa, tak jeho protějšek Philipp Hinschberger se shodli na tom, že čím více východofrancouzských týmů v nejvyšší soutěži, tím lépe. Oba ostatně budou letos mít co dělat, aby své celky mezi elitou udrželi - a soudě podle dnešního zápasu by se to minimálně Nancy mohlo podařit.

Domácí Les Chardons byli od začátku lepším týmem, v prvním poločase se však příliš zajímavého nedělo. Correův tým vyvíjel souvislý tlak, Méty se dokázaly efektivně bránit. Až sedm minut před změnou stran přišel průlom - šestatřicetiletý veterán Benoit Pedretti se postavil k rozehrání přímého kopu a nekompromisně jej uklidil za záda hostujícího gólmana.

Také druhá půle měla prakticky totožný průběh; na gól se čekalo dlouho, i když jinak mohlo být publikum na Stade Marcel Picot s výkonem svých favoritů spokojeno. Pojistku přidal až jedenáct minut před koncem Joffrey Cuffaut, který si narazil s Youssefem Aït Bennasserem a propálil Thomase Didillona podruhé; šlo o jeho debutovou trefu v Ligue 1. Za tohoto stavu se hra Mét totálně rozpadla a šlo už jen o výši konečného skóre.

O minutu později zvyšoval na 3:0 navrátilec Issiar Dia, v 84. minutě pak Benoit Assou-Ekotto fauloval Youssoufa Hadjiho a po druhé žluté kartě se poroučel ze hřiště. Nancy ještě dokázalo přesilovku využít čtvrtým gólem, který přišel už v nastaveném čase - Cuffaut narýsoval přesný pas a Aït Bennasser pojistil zasloužené vítězství.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele