30. kolo
18.03.2017 20:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:3

Důležitý souboj o záchranu nakonec zvládl lépe hostující Lorient, který na půdě konkurenčního Nancy zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2, rozhodující gól vsítil ve třetí nastavené minutě. Přitom o poločasové přestávce by si na FC vsadil opravdu jen málokdo, domácí výběr totiž vedl po úvodní pětačtyřicetiminutovce 2:0. Nancy je v tabulce na osmnácté příčce s osmadvaceti body, Lorient je i přes výhru dvacátý s pětadvaceti body.

Nancy mělo mnohem odhodlanější vstup do zápasu, ohrožovalo branku soupeře ze střední vzdálenosti a do vedení se dostalo po necelé půl hodině hry. Issiar Dia hezky odcentroval z pravé strany před branku a tam si důrazně naběhl Christ-Emmanuel Maouassa, který jemnou tečí usměrnil balón k levé tyči mimo dosah brankáře Lecomteho. AS zvýšil svůj náskok tři minuty před výměnou stran, když dokázal proměnit pokutový kop.

Ten byl nařízen po ruce hostujícího Moreira, míč si vzápětí postavil Dia. Devětadvacetiletý senegalský záložník nezaváhal, poslal Lecomteho na opačnou stranu a balón s přehledem uklidil k levé konstrukci. Po změně stran to dlouho vypadalo, že Nancy kontroluje průběh, jenže soupeř se dostal do hry o bodový zisk v 67. minutě. Po přihrávce na pravou stranu nahrával pod sebe Waris a nabíhající Benjamin Moukandjo zblízka propálil gólmana Černika.

Od této chvíle Lorient ještě více přitlačil, nicméně Nancy pozornou defenzívou nedovolovalo žádné nebezpečí. V 86. minutě hosté stejně jako u prvního gólu skórovali z ničeho nic. Po rohovém kopu Marveauxe z pravé strany hlavičkoval na hranici brankového území Wesley Lautoa. Černik sice vyrážel před sebe, jenže k jeho smůle už balón přešel celým svým objemem brankovou čáru a bylo tedy vyrovnáno. FC od této chvíle ještě více ožil.

Rozhodující gól přidal v úplně poslední možnou chvíli Arnold Mvuemba, jenž dostal své spoluhráče i lavičku do naprosté extáze. Dvaatřicetiletý rodák z Demokratické republiky Kongo využil krásného pasu z vlastní poloviny na pravou stranu a poté obdržel vodorovnou přihrávku před odkrytou branku od Warise, kde už neměl sebemenší problémy se zakončením. Hráči Nancy po závěrečném hvizdu zůstali nevěřícně ležet na trávníku.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele