3. kolo
27.08.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - EA Guingamp 0:2

Dvanáct let trvalo Guingampu, než v soutěžním zápase dokázal porazit Nancy - dnes ale byla jeho výhra zasloužená. Zatímco ambiciózní nováček stále čeká na první bod a potácí se u dna tabulky, bretaňští se naopak vyšvihli na její samotný vrchol. O branky se postarali Moustapha Diallo (59') a Thibault Giresse (79').

Les Chardons tentokrát začali lépe než v předchozích zápasech a v první půli měli míč častěji na kopačkách, o což se staral zejména pětatřicetiletý playmaker Benoit Pedretti. Autor sedmi loňských asistencí byl hodně vidět i dnes, jeho pas na Youssoufa Hadjiho ale skončil pouze ranou do boční sítě. Na druhé straně se ve 37. minutě připomněl Marcus Coco, který sice zpracoval Giresseho pas, ale zakončil nedokázal. Poslední šanci první půle pak v nastavení zahodil domácí Loïc Puyo, který pálil do břevna.

Guingamp v prvním dějství spíše bránil, pod skutečný tlak se ale nedostal - ukázalo se, že tým, který v prvních dvou kolech nasázel čtyři góly Monaku a Marseille, pouze šetří síly na druhé dějství. Hosté se zaměřili na dynamické napadání ve středu pole, kde Pedrettiho nohy už nezvládaly stíhat tempo mladších a agresivnějších soupeřů, a odměna přišla těsně před uplynutím hodiny hry - na Marcalův pas z levého křídla si naskočil Diallo a hlavou otevřel skóre.

Tentýž hráč mohl stejným způsobem zakončovat i po Giresseho rohu, tentokrát ale zaskočil vracející se nezmar Pedretti. Kombouarého muži však nakonec přesto kýženou pojistku přidali. Opět u toho byl vynikající Marcal, který jedenáct minut před koncem našel Giresseho, jenž z úhlu nezaváhal. Domácí mohli alespoň snížit, když ve čtvrté minutě nastavení dostali šanci kopat penaltu po faulu na Lengleta, kapitán Hadji ale z puntíku pálil mimo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele