38. kolo
20.05.2017 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Étienne 3:1

AS Nancy-Lorraine sice v posledním kole vyzrálo na AS Saint-Étienne. Ale nebylo to nic platné, protože Lorient uhrál remízu s Bordeaux. Tým Pabla Correy tak doprovodí Bastii do druhé ligy.

V 17. minutě Diagne na hranici šestnáctky v pádu přihrál Alexisovi Businovi, jenž po zemi překonal Stéphanea Ruffiera - 1:0. Následující minuty byly z obou stran spíše opatrnější, takže není divu, že v podstatě další nebezpečná situace byla zase gólová. To se ovšem budeme muset přesunout do devětapadesáté minuty.

Rohový kop se tehdy snesl přímo na hlavu Modou Diagneho. A protože nestál daleko od brány, nestačil brankář (ani nikdo z obránců) včas zareagovat - 2:0. Na tribuně byl přítomný i bývalý šéf UEFA Michel Platini. Kdysi hrával za oba kluby (samozřejmě, že ne současně), takže těžko soudit, co pro něho znamenala 74. minuta.

Tehdy byl možná ve vápně faulován jeden z domácích, ale rozhodčí Millot nechal pokračovat ve hře, tudíž dostal osmnáctiletý Arnaud Nordin šanci nasadit Assembému housle, třebaže nestál v úplně nejlepším úhlu - 2:1. Jenže Les Chardons se nenechali zaskočit, a také nechtěli ponechat vůbec nic náhodě.

Centr jednoho ze soupeřových hráčů nechtíc prodloužil Jérémy Clément. Zprvu to nevypadalo na žádnou velkou pohromu, ale rychlík Christ-Emmanuel Maouassa nakonec všem ukázal svá záda a skóroval do protipohybu gólmana - 3:1. Na udržení to však nestačilo, což znamená, že se potřetí za sebou stalo, že klub, který vyhrál Ligue 2, následně hned po jednom roce zase putoval zpět do druhé nejvyšší soutěže. Uvidíme, jestli to bude platit i v roce 2018 v případě Racingu Štrasburk.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele