35. kolo
29.04.2017 17:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Toulouse FC 3:1

Monako dokázalo potvrdit úlohu favorita proti Toulouse a v domácím prostředí ho zdolalo 3:1, díky tomu se prozatím odpoutalo od druhého PSG a vytvořilo si před ním tříbodový náskok. Na výhře v sobotním duelu se však hodně nadřelo, neboť z kraje druhé půle prohrávalo. Pak však přepnulo na vyšší obrátky a během šestadvaceti minut hned třikrát skórovalo. FC je v tabulce na dvanácté pozici s dvaačtyřiceti body.

Domácí tak zvládli generálku na důležité středeční utkání Ligy mistrů, v prvním zápase semifinále přivítají italský Juventus. Favorit tohoto střetnutí poprvé zahrozil v 7. minutě, kdy po přihrávce od Mendyho pálil z hodně ostrého úhlu Kylian Mbappé a brankář Lafont odvracel balón ke svým spoluhráčům. Ve 26. minutě si po hezké kombinaci na pravém křídle navedl balón do pokutového území Bernardo Silva a tvrdě vypálil levačkou z dvanácti metrů.

Brankář Lafont padl včas k zemi a znovu výborně zasáhl, vzápětí mu pomohli spoluhráči. O osm minut později unikal po levém křídle Mbappé, nicméně včas se vrátil obránce Diop a střelu zblokoval na rohový kop. Toulouse se senzačně dostalo do vedení po necelých šedesáti odehraných sekundách druhé půle. Po dvou obrovských hrubkách monacké obrany se ocitl před brankářem Subašičem švédský záložník Ola Toivonen a z deseti metrů chladnokrevně zakončil.

Knížecí klub od tohoto momentu výrazně přidal a za další tři minuty srovnal. Po krásném pasu Moutinha se vyšplhal do vzduchu Kamil Glik a povedenou hlavičkou uklidil míč ze sedmi metrů přímo pod břevno. Po hodině hry se Moutinho postaral o další nádherný centr a tentokráte našel hlavu Dirara, jenže Lafont dokázal balón parádně zneškodnit. Monako se poprvé dostalo do vedení v 64. minutě zásluhou hvězdného Mbappého.

Teprve osmnáctiletý obrovský talent světového fotbalu skóroval počtrnácté v tomto ročníku Ligue 1 po nahrávce od Silvy a z pravé strany pokutového území napálil míč k bližší konstrukci kolem padajícího Lafonta. Vedení AS navýšil v 75. minutě Thomas Lemar, k němuž propadl pas Dirara z pravého křídla téměř od brankové čáry a zblízka propálil bezmocného Lafonta. O čtyři minuty později nastřelil tyčku domácí kanonýr Falcao, výsledek se již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipáč to vidí na pohodovou výhro Monaca o 3 a více golu. O 2 goly by měla být tutovice.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele