3. kolo
28.08.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 3:1

PSG pod vedením nového trenéra Unaie Emeryho utrpěl svou první porážku. Zatímco loni vyšel bodově naprázdno až po 27 zápasech, letos teprve po 3. kole. Monako potvrdilo, že se svým soupeřem často neprohrává, a navázalo na březnové vítězství v Parku princů. Stejně jako v minulé sezóně i teď pařížského giganta porazilo o dvě branky.

Tenhle výsledek může mít pro budoucnost celé Ligue 1 značné následky. Domácí totiž ukázali, že i s PSG se dá hrát, že je k poražení. A třeba celá sezóna nebude pro neujatého diváka tak nudná, co se boje o titul týče, jako v sezónách předchozích. Vždyť loni Les Parisiens prohráli všudy všeho jen dvakrát, naposledy v únoru.

ASM vstoupil do utkání tou správnou nohou a už ve 13. minutě se radoval z vedení. Sidibe z pravé strany poslal přihrávku na hranici šestnáctky, odkud Joao Moutinho poslal z voleje svůj pokus přesně k tyči Trappovy svatyně. Hosté mohli srovnat Edinsonem Cavanim, jehož hezky uvolnil Aurier, nicméně Uruguayec pálil jen mimo.

Těsně před obrátkou knížecí klub navýšil vedení. Obránce David Luiz totiž fauloval ve vápně, sudí Buquet ukázal na bílý puntík a Fabinho s přehledem pokutový kop proměnil, celkově už svůj druhý v této sezóně. PSG sice ve druhém poločase předvedl o dost lepší výkon než v dějství prvním, ani ten mu ale bodový úspěch nepřinesl.

Emery asi nebyl spokojený s prací Davida Luize, který by v kolech následujících nemusel mít ani jisté místo v základní sestavě, obzvláště pokud už budou k dispozici Thiago Silva a Marquinhos, a v 62. minutě na jeho místo přišel Meunier. I když defenzíva nebyla po přestávce hlavním tématem, je pravda, že chyby v této oblasti se objevovaly minimálně.

V 63. minutě se podařilo Emeryho družstvu snížit, poněvadž Aurier hlavou prodloužil míč na volného Edinsona Cavaniho a ten ho nikým nehlídaný uklidil k tyčce. Avšak Monako si vítězství sebrat nenechalo, Sidibé, jenž se řítil do útoku zprava, deset minut před koncem posílal přihrávku do šestnáctky, kde si jí Aurier srazil do vlastní sítě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele