23. kolo
04.02.2017 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - OGC Nice 3:0

Derby u Azurového pobřeží mezi Monakem a Nice, v němž šlo o přímý souboj dvou nejlepších týmů Ligue 1, dopadlo lépe pro stále famóznější domácí. Ti potvrdili, že mají jeden z nejlepších útoků v Evropě, a třemi brankami ze druhé půle zcela zlomili odpor svého lokálního rivala. Celkově už zaznamenali 100 gólů v této sezóně!

Svěřenci Leonarda Jardima přitom na tuhle více než úctyhodnou sumu potřebovali pouhých 38 zápasů. Klíčovým mužem tohoto důležitého střetnutí se stal Falcao, který v Ligue 1 zaznamenal už svůj třináctý a čtrnáctý gól. Pro fanoušky statistik tu máme další zajímavé číslo, Kolumbijec totiž skóruje průměrně každých 79 minut.

Monako mělo svému soupeři co oplácet, vždyť na jeho půdě utrpělo na podzim vůbec nejkrutější porážku tohoto ročníku. Nice ho v září loňského roku zostudilo čtyřmi brankami. A i když pomsta nevyšla, co se počtu vstřelených gólů týče, zcela ideálně, větší odměnou mu zajisté bylo udržení si vedoucí příčky a vytvoření si tříbodového náskoku.

Byla to hodně očekávaná konfrontace nejlepšího útoku v lize s nejpevnější obranou, která nakonec přinesla OGC teprve druhou porážku v rámci Ligue 1. Přece byl v první půli o něco aktivnější ASM, celkem vyslal tři střelecké pokusy na bránu. A hostující gólman Cardinale se nejvíce zapotil při šanci Bernarda Silvy ze 36. minuty, jehož vychytal z blízkosti.

Ve 47. minutě se již knížecí klub gólově prosadil. Mendy unikl podél levé lajny, poslal ostrý a hlavně přesný centr na hranici brankového území, pro který se bál seběhnout Cardinale, a zcela nehlídaný Germain hlavou pohotově zacílil. Po hodině hry byl rozdíl mezi oběma týmy již dvoubrankový a Nice se začalo dýchat čím dál hůře.

Svou druhou asistenci si připsal na své konto Mendy, jenž z levé strany předložil přihrávku na druhou stranu na Falcaa, a ten se z vyložené pozice nemohl prostě zmýlit. Domácí následně trošku polevili a směrem dopředu již nebyli tak horliví. Hosty navíc oživil příchod Belhandy, jednoho z klíčových hráčů výběru trenéra Luciena Favreho.

Jenže domácí gólman Subašič pod nějakým větším tlakem nebyl. Definitivně rozhodnuto bylo v 81. minutě. Mendy prostrčil balón na Lemara, ten přihrál pod sebe na Falcaa, jeho pomalá střela nakonec skončila u vzdálenější tyčky. Aspoň zmírnit porážku mohl Pléa, jenže jeho hlavičku fantasticky zlikvidoval Subašič, a Eysseric pak pálil pouze do tyčky.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele