29. kolo
11.03.2017 16:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Girondins Bordeaux 2:1

Pořádně nepříjemný zápas s Bordeaux vedoucí Monako zvládlo, využilo tak pátečního zaváhání Nice, a vyvinulo zároveň další tlak na PSG, který v neděli musí zareagovat v Lorientu. Domácím vedení zařídil Kylian Mbappé, po něm se trefil i Joao Moutinho, hosté pak díky Diegovi Rolánovi už jen snižovali.

Tohle byl poměrně očekávaný střet v rámci devětadvacátého kola Ligue 1 dvou celků, které se letos drží v popředí. A vůbec poprvé od roku 2003 se podařilo knížecímu klubu svého soupeře před vlastními fanoušky porazit. Rozhodně může hodnotit tuhle generálku před odvetným střetnutím osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City pozitivně.

Les Girondins si na Stade Louis II nehráli na žádné hrdiny a jejich plán vydržet s nulou na kontě obdržených branek co nejdéle vycházel dokonale. Především v prvním poločase, kdy hostující brankář Carrasso musel výrazněji zasahovat až v závěru. Tehdy se ho snažili překonat Jemerson spolu s Lemarem, leč neúspěšně.

Po přestávce se již ASM směrem dopředu začal prosazovat více, hlavičkou nejprve zahrozil Mbappé, každopádně na brankové čáře proti němu zasáhl záložník Gajič. Domácím se vyplácelo roztahovat hru do šířky a Germain opravdu nebyl daleko k tomu, aby jeden z mnoha centrů přetavil v úvodní trefu utkání.

V 65. minutě naskočil na trávník po zranění třísel Falcao a jen o pár chvil později si připsal asistenci. V šestnáctce sklepl míč pro Mbappého, který pravačkou z vyložené pozice snadno překonal Carrassa. Pro mladíka, jemuž je teprve osmnáct let a dva měsíce a v posední době se o jeho talentu vehementně hovoří, to byla již desátá ligová trefa této sezóny.

O šest minut později Monako navýšilo svůj náskok. Bernardo Silva přihrál za pokutové území na nabíhajícího si Joaa Moutinha, jehož nádherné zakončení skončilo přesně v šibenici. Poslední slovo si v tomto střetnutí vzalo Bordeaux. V 84. minutě udělal obrovskou chybu gólman Subašič, který míč jednoduše neodkopl, a tak Rolán trestal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele