30. kolo
18.03.2017 20:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Angers SCO - EA Guingamp 3:0

Hráči Angers zvládli mnohem lépe souboj o horní polovinu tabulky s konkurenčním Guingampem a díky vítězství 3:0 se posunuli na deváté místo s devětatřiceti body právě před desátý EA, který má v tuto chvíli o bod méně. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, obrázek se změnil až po vedoucím gólu po hodině hry. Následně hosté začali více riskovat a do závěrečného hvizdu pak inkasovali ještě dvakrát, rozdíl ve skóre mohl být i větší.

Nepříliš zajímavá byla hlavně první půle, kde se vážnější příležitosti zrodily až v závěrečných deseti minutách. Nejprve ve 35. minutě vypálil z první z dobrých dvaadvaceti metrů Salibur a levou tyčku minul zhruba o půl metru. O čtyři minuty později se po pasu z pravého křídla probojoval k hlavičkovému pokusu z hranice pokutového území Déaux a orazítkoval břevno, domácí byli po celý průběh úvodního dějství naprosto neškodní.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu, fungovaly hlavně obě defenzívy. Velká změna přeci jen nastala v 63. minutě, kdy vedoucí trefu Angers z ničeho nic vsítil Jonathan Bamba. Ten obdržel krásnou kolmici za obranu od Thomase Manganiho a z deseti metrů chladnokrevně přehodil brankáře Johnssona. Neuběhlo ani šest minut a vedení SCO navýšil Mangani, jenž v letošním ročníku Ligue 1 skóroval teprve podruhé.

Na pravém křídle se uvolnil Bamba a jeho zpětná přihrávka prošla až na zadní tyč, kde devětadvacetiletý domácí záložník překonal střelou po zemi vyběhnuvšího Johnssona. V 78. minutě byl blízko třetímu vstřelenému gólu Angers N'Doye, jenž po hezké akci na levé straně pálil z první z hranice brankového území, ale zakončení mu nevyšlo a mířil vysoko nad. Stejný hráč přeci jen zařídil pojistku pro domácí klub za dalších pět minut.

Po jeho přihrávce totiž předvedl fantastický průnik téměř z poloviny hřiště přes dva protihráče Famara Diédhiou a vzápětí pohotově zakončil přesně ke vzdálenější konstrukci, Johnsson byl i v tomto případě bezmocný. Domácí rozhodně neubrali ze svého tlaku a ke čtvrté trefě měli hodně blízko v 88. minutě, jenomže střídající Pepé nastřelil v náběhu bližší tyč a výsledek sobotního střetnutí se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele