7. kolo
23.09.2015 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Marseille 1:1

Toulouse prostě letos není souzeno dotáhnout zápas do vítězného konce. Už potřetí za sebou Les Violets zahodili slibné vedení, a už podruhé za sebou se tak stalo v samém závěru zápasu. První výhru nad Marseille po více než osmi letech zhatil vyrovnávací trefou z 90. minuty Michy Batshuayi. Hned tři hráči obdrželi červené karty..

Hosté nastoupili do zápasu odhodlaní, nicméně v první půli jim vytrvale zatápěl ten, od nějž by to čekali nejméně - jejich vlastní kapitán. Steve Mandanda předváděl v bráně hotový festival strašlivých chyb. Už ve třetí minutě zůstal nepochopitelně přikován na čáře a pouze sledoval, jak se dlouhý pas Francoise Moubandjého snáší k Martinu Braithwaitemu; dánský forvard však zakončit nedokázal. O chvíli později vůbec nezachytil malou domů od Karima Rekika a měl ohromné štěstí, že se míč zakutálel těsně vedle tyče.

Favorit se však zakrátko dostal do rytmu a pod dirigentskou taktovkou Lasse Diarry začaly přicházet první šance. Lucas Silva pálil v 17. minutě těsně nad břevno. Na druhé straně pokoušel štěstí z dálky Adrien Regattin, ale Mandanda byl tentokrát pozorný a udržel poločasové bezbrankové skóre.

Po změně stran domácí utáhli šrouby a výsledkem byly dvě gólové šance v krátké návaznosti: v 51. minutě pálil Doumbia v dobré pozici zbrkle mimo, o minutu později pak bránící N'Koulou skvěle vypíchl pas Ben Yeddera na Braithwaiteho. Netrvalo však dlouho a Toulouse šlo zaslouženě do vedení. Kana-Biyik efektní patičkou po Regattinově přímém kopu vrátil míč do vápna, hostující obrana totálně selhala a dovolila Regattinovi nahrát do gólové pozice Braithwaitemu. 1:0.

Kouč Dominique Arribagé dobře věděl, jaké problémy má Toulouse letos s držením náskoku, a jeho svěřenci také v tlaku po vstřelení úvodního gólu nepolevovali: skvělý Braithwaite pálil na bližší tyči těsně mimo, Regattinův akrobatický pokus zase zlikvidoval Mandanda. To už navíc hráli domácí přesilovku: v 78. minutě Benjamin Mendy zatáhl za záchrannou brzdu, když poslal k zemi Kanu-Biyika a po zásluze dostal červenou kartu.

Divoký závěr utkání nabídl ještě dvě další vyloučení, obě na straně Toulouse: Moubandjé (84') a Yago (89') se postarali o to, že ačkoliv Les Phocéens hráli o deseti, přesto zakončovali zápas jako početnější tým. Oba domácí obránci se vykartovali na Georgesi-Kévinu N'Koudovi. Arribagé tušil katastrofu a ještě na poslední chvíli posílil defenzivu Urošem Spajićem, nevyhnutelné se však nakonec stalo skutečností a střídající Batshuayi přesnou ránou vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele