25. kolo
06.02.2016 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - FC Nantes 0:0

Toulouse doma pouze remizovalo 0:0 s Nantes, alespoň se mu ale podařilo odvrátit pátou porážku v řadě. Otázkou je, jestli to nakonec vůbec je úspěch. Vzhledem k tomu, že z Ligue 1 letos ještě definitivně sestupují tři týmy, začínají být Arribagého svěřenci v pořádné kaši..

Nenápadné Nantes ve skutečnosti patří k nejlepším týmům Francie za poslední týdny; neprohrálo už jedenáctkrát v řadě. Papírově to tedy měli být právě Les Canaris, kdo v Okcitánii zaujal roli favorita; Toulouse na podobné řeči ale nedalo a od začátku hrálo aktivně a ofenzivně. Po deseti minutách našel Issa Diop kapitána Jeana-Daniela Akpu-Akpra, jehož chytrá technická střela prolétla vedle Riouovy brány.

Drastický rozdíl ve formě obou týmů se nicméně nakonec přece jen projevil a Toulouse může děkovat teprve sedmnáctiletému gólmanovi Albanu Lafontovi. Ten si totiž připsal hned několik klíčových zákroků - jako když Alejandro Bedoya obral o míč chybujícího Marcela Tisseranda a vyslal do šance Emiliana Salu. Argentinský střelec vypálil, Lafont se ale vytáhl. Po šestatřiceti minutách pak zásahem proti Adryanově přímému kopu udržel poločasové čisté konto.

Jestliže však první půle nabídla několik okamžiků mladého brankáře, po změně stran se herní obraz prakticky omezil na Nantes vs. Lafont. Po dalším zákroku proti nebezpečnému Salovi výborně vychytal jak první Adryanovu střelu, tak i následnou dorážku. Sala dnes opouštěl hřiště extrémně frustrovaný - po hlavičce ze 73. minuty už málem slavit, teenager v domácí bráně byl ale proti. Naneštěstí pro fanoušky se čtvrt hodiny před koncem zranil a musel střídat. Čisté konto (a bod) sice domácí nakonec uhájili, vzhledem k tomu, jak šílené výkony předváděli mezi tyčemi na podzim Ahamada s Goicoecheou, je však záhodno, aby se zázračný mladík vrátil co nejdříve..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele